Vlog: Eerste tests Hyperloop door studenten TU Delft goed verlopen

Vlog: Eerste tests Hyperloop door studenten TU Delft goed verlopen

28-01-2017 13:15 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Studenten van de TU Delft mochten hun creatie voor de internationale Hyperloop-competitie voor het eerst in de testbaan stoppen.

Delft Hyperloop heeft ons laten weten dat de eerste tests allemaal goed zijn verlopen. De Delftse studenten waren het eerste team dat op vrijdag hun prototype in de buis mocht stoppen. Aan de competitie georganiseerd door ruimtevaartbedrijf SpaceX in Los Angeles doen in totaal 30 teams mee. Er wordt tussentijds geen openbare stand bijgehouden. Hoe goed Delft Hyperloop zich verhoudt tot de concurrentie, is dus nog even de vraag. 

De ontwerpen van de teams worden beoordeeld op vier categorieën: Ontwerp & Constructie, Beveiliging & Betrouwbaarheid, Prestaties tijdens Operations en Prestaties tijdens de race. De volledige lijst van SpaceX kan je hier vinden.

Volg de updates

De wedstrijd in Los Angeles duurt tot en met zondag. Om vijf uur 's middags wordt daar de winnaar bekend gemaakt. Dat is hier om 02:00 uur 's nachts lokale tijd. 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Hyperloop-competitie en de prestaties van Delft Hyperloop, houd dan dit weekend Bright.nl en ons YouTube-kanaal in de gaten.