YouTube-algoritme aangepast na complotvideo's Las Vegas
Nieuws

YouTube-algoritme aangepast na complotvideo's Las Vegas

vrijdag 06 oktober 2017 10:14

YouTube heeft zijn algoritme aangepast na klachten over de vele complotvideo's die na de schietpartij in Las Vegas in de zoekresultaten verschenen.

Kort na de schietpartij in Las Vegas eerder deze week, verschenen er op YouTube tientallen complotvideo's die beweerden dat de schietpartij nep was. De complotvideo's claimden dat overheid loog over de feiten en dat de slachtoffers acteurs zouden zijn. De video's werden miljoenen keren bekeken.

Op woensdag beweerde een YouTube-woordvoerder nog tegenover The Guardian dat de site video's van betrouwbare bronnen bovenaan zou tonen. Ook zouden de complotvideo's de YouTube-regels niet hebben overtreden. Nog geen dag later kwam Google daar op terug. Het bedrijf heeft zijn algoritmes toch aangepast, zodat er meer video's van betrouwbare media worden getoond. Dat meldt The Wall Street Journal. De aanpassingen kwamen kort nadat overlevenden en familieleden van slachtoffers felle kritiek op YouTube hadden geuit.

Zoeken op 'Las Vegas shooting' levert nu geen complotvideo's meer op, maar de video's zelf zijn nog altijd niet verwijderd. Zoek op 'Las Vegas shooting staged' en hele lijst van complotvideo's verschijnt gewoon weer. YouTube heeft de video's, die soms meer dan een miljoen views hebben, nog altijd op zijn servers staan.

Lees ook: YouTube-algoritmes weren 75 procent extremistische video's

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief