Zelda-fan maakt speelbare 2D-versie Breath of the Wild

Zelda-fan maakt speelbare 2D-versie Breath of the Wild

26-04-2017 06:47 Laatste update: 26-04-2018 21:49

De functies van nieuwste Zelda-game werden oorspronkelijk in 2D getest. Een Zelda-fan liet zich daardoor inspireren.

Nieuwe Zelda-game Breath of the Wild is de grootste en meest vernieuwende Zelda-game tot nu toe. Je krijgt als speler veel vrijheid, waarbij de grote open spelwereld zowel je tegenstander als metgezel is. Dat concept testte Nintendo aan het begin van de ontwikkeling van de game met een interne 2D-versie van het spel, zo was te zien in de driedelige Zelda-docu.

Die testversie deed nogal denken aan de allereerste Zelda voor de NES, en ontwikkelaar Winterdrake liet zich er door inspireren en maakte Breath of the NES. Het spel is nog volop in ontwikkeling en is in grote lijnen precies wat de titel aangeeft: Breath of the Wild, maar dan in de vorm van een NES-game.

Nintendo vast niet blij

Breath of the Wild-elementen zoals een dag-nacht-cyclus, bekende wapens, het omhakken van bomen en het maken van vuurtjes die snel het hele level in brand kunnen zetten, zijn allemaal van de partij. De game wordt ontwikkeld voor Windows en er is al een demo beschikbaar. Ontwikkelaar Winterdrake is van plan meer omgevingen en functies toe te voegen, die niet per se één op één zijn overgenomen van de nieuwste Zelda.

Het is ondertussen nog maar de vraag hoe lang de game beschikbaar blijft. Nintendo heeft het niet zo op fan-games van zijn eigen titels, en haalde vorig jaar nog fan-game Pokémon Uranium offline. Fans hadden negen jaar aan die volledige eigen versie van een Pokémon-game gebouwd. Winterdrake zegt tegen Kotaku te overwegen om zijn game desnoods onder een andere naam met eigen personages verder te ontwikkelen. Tot die tijd is de game misschien een leuk zoethoudertje voor wie en geen Nintendo Classic Mini heeft weten te bemachtigen, en nog zit te wachten tot de Nintendo Switch weer goed leverbaar is.

Lees onze review van de nieuwe Zelda-game: "Een meesterwerk."