Opleiding leert apps maken
Nieuws

Opleiding leert apps maken

vrijdag 24 juli 2009 09:03

Mobiele apps zijn business. The Competence Factory komt in augustus met een leergang iPhone-applicaties ontwikkelen.

Mooi hoor,  al die iPhone-programma's: er zijn er al 65 duizend, die gezamenlijk al 1,5 miljard maal zijn gedownload. De App Store is een onverwacht succes - onverwacht, omdat Steve Jobs aanvankelijk het iPhone-OS liever gesloten had gehouden en ontwikkelaars web-applicaties had laten maken. Ook omdat er nogal wat geld is te verdienen met iPhone-programma's zijn de ontwikkelaars niet aan te slepen. Goed idee dus van The Competence Factory, om een leergang iPhone Developer / Designer te starten. Overigens niet alleen voor ontwerpers en ontwikkelaars, maar ook voor marketingmensen en projectleiders. De training gaat vanaf eind augustus van start en kost volgens het persbericht minstens, afhankelijk van de omvang, 5.799 euro.

Uit het persbericht blijkt bovendien dat de aandacht uitgaat naar visuele navigatie voor smartphones en aanverwante apparaten in het algemeen, en niet slechts voor iPhones. Toch ontkom je er bijna niet aan dat de applicaties specifiek voor de iPhone moeten worden geprogrammeerd. En dat is een nadeel: elk mobiel besturingssysteem heeft zijn eigen vereisten en afzonderlijke app winkel, waardoor het gevaar bestaat dat je straks voor elk platform een afzonderlijke mobiele website moet bouwen.

Wat dat betreft had Jobs gelijk, en Google is het met hem eens: zelfs Google kan niet alle mobiele platforms ondersteunen, laat staan dat de sigarenboer om de hoek dat kan. Daarom hebben browser-gebaseerde applicaties de toekomst - nog los van het feit dat een bedrijf als Apple niet de macht moet hebben om applicaties de toegang te ontzeggen tot de Appstore, waar het vervolgens ook nog eens moeilijk is een beetje op te vallen. Maar ja, voorlopig zijn er nog grote bedrijven zat die hun eigen iPhone-app willen, dus zo'n dure cursus zal zich wellicht nog wel uitbetalen.

Reacties

Ben benieuwd welke dombo hierin trapt, aangezien technologische ontwikkelingen als het gaat om interfaces tegenwoordig dermate snel gaan dat je als je klaar bent waarschijnlijk niks te doen hebt.

Aan de andere kant...over 10 jaar wordt de iPhone-app waarschijnlijk ontdekt door het overheidswezen dus wel een goede melkkoe...

 

Ik zou de cursus best willen volgen maar voor dat geld!!!
Voelen die gasten zich wel goed.

Bart

 

Misschien dat deze cursus met name gericht is op grote bedrijven als Pink Roccade of Lost Boys. In dat geval is 5000 euro ook duur, maar dat verreken je gewoon de eerste keer dat Albert Heijn of ING je de opdracht geeft een of andere knullige app te ontwikkelen. De waarde zit hem dan niet in de intrinsieke waarde van de app (die over het algemeen lager dan 5000 euro ligt), maar in de goodwill die dergelijke bedrijven kunnen kweken door met een app te laten zien bij de tijd te zijn.

Voor de individuele ontwikkelaar zal het inderdaad verspilde moeite zijn, <a href="http://www.24oranges.nl/2009/07/24/iphone-developer-course-starts-in-sep... ik</a>.

 

Voor zo'n bedrag kun je misschien beter een echte opleiding volgen, zoals <a href="http://www.fontys.nl/voor.scholieren/ict.mobile.computing.studieroute.va......

 

Ehh weet deze meneer niet dat Apple dit gratis aanbied en dat er boeken zijn vanaf 33 euro. Lijkt er meer op dat deze geld wil verdienen aan Apple zonder apps gemaakt te hebben.
Vooral niet intrappen. Cursussen elders schilt duizenden euro's

 

Ehh weet deze meneer niet dat Apple dit gratis aanbied en dat er boeken zijn vanaf 33 euro. Lijkt er meer op dat deze geld wil verdienen aan Apple zonder apps gemaakt te hebben.
Vooral niet intrappen. Cursussen elders schilt duizenden euro's

 

Nieuwsbrief