Path houdt toch niet van privacy
Nieuws

Path houdt toch niet van privacy

woensdag 08 februari 2012 11:47

Het sociale netwerk Path uploadt zonder toestemming je gehele adresboek naar hun eigen servers. Zelfs Apple wist het niet.

Op Path deel je alleen met een select gezelschap jouw ervaringen en foto's. Een Facebook voor 'echte vrienden', zeg maar. Hier druipt de term privacy vanaf. Toch heeft developer Arun Thampi ontdekt dat de iOS-versie van Path je adresboek uploadt naar de servers. 'Voor het gemak', aldus Dave Morrin, CEO van Path.

De namen, telefoonnummers en e-mailadressen in je telefoonboek worden door Path verzameld, maar dit doet het sociale netwerk zonder toestemming van de gebruiker. Ook Apple zag dit niet tijdens hun strenge controle op apps, want in het regelement van de App Store staat duidelijk dat apps zonder toestemming geen informatie van de gebruiker mogen verzamelen die hij niet standaard deelt.

Morrin: 'Wij uploaden het adresboek om gebruikers sneller en gemakkelijker met vrienden en familie in contact te laten komen. Niets meer dan dat.' Toch blijft alle informatie op de servers van Path staan. Je kunt dit laten verwijderen door een e-mail te sturen naar service@path.com, maar dit wordt nergens duidelijk vermeld.

Niet alleen Path ontving kritiek de afgelopen dagen. Ook Pinterest, het sociale foto-prikbord, kreeg het te verduren toen werd ontdekt dat ze via gesponsorde links geld ophalen.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Waarom wordt er gelinkt naar een jurk op Pinterest... is dat een gesponsorde pin ofzo? En wat is er mis met geld verdienen door gesponsorde links... beetje incompleet verhaal :\

 

De correcte link werkt nu wel!

 

Tsja, dit is natuurlijk wel een beetje een missertje...

 

Privacy issue is al weer opgelost met een app update...

 

Nieuwsbrief