Spotify gestart in Amerika
Nieuws

Spotify gestart in Amerika

donderdag 14 juli 2011 07:56

Spotify is vandaag in de VS gestart. Amerikanen betalen iets minder voor de muziekdienst dan Europeanen.

Muziekdienst Spotify opent donderdag eindelijk zijn poorten voor Amerikanen. Er gingen enkele jaren van gesprekken met de Amerikaanse muziekindustrie aan vooraf. Spotify is al in zeven Europese landen, waaronder Nederland, actief. Binnenkort zijn de Belgen ook welkom bij de streamingdienst.

Amerikanen hoeven minder te betalen dan Europeanen. De 5 en 10 euro die Spotify rekent voor zijn abonnementen zijn in de States 5 en 10 dollar, omgerekend 3,50 en 7 euro. Europese Premium-leden betalen dus 36 euro meer op jaarbasis. Volgens het Zweedse bedrijf heeft de Amerikaanse versie grotendeels dezelfde collectie, maar wellicht iets minder dan de 15 miljoen liedjes die hier beschikbaar zijn.

Met de lancering is Spotify in de VS zijn rivaal Apple voorgebleven. Binnenkort start iTunes Match, maar deze dienst biedt geen streaming uit een online collectie, zoals Spotify. Apple maakt alleen opslag van de eigen muziekcollectie in de cloud mogelijk, waarna de muziekbestanden naar maximaal 10 iOS- of iTunes-apparaten zijn te downloaden.

Zie ook de Uitlegparty van deze week met een vergelijking tussen Spotify en het aanbod van Apple, Google en Amazon op muziekvlak.  

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Niet alleen met de lancering is Spotify Apple voorgebleven. Met het hele concept loopt Spotify mijlenver voor op Apple en andere mogelijke concurrenten (die ik nog niet zie). Het streamen van online (muziek) content is nog wel even iets anders dan het streamen van muziek die je toch ergens zelf op een schijf moet hebben staat.

Spotify is de beste uitvinding sinds het gesneden brood ;-)

 

Wat is Spotify? Of moet de gemiddelde Bright bezoeker dat reeds weten?

 

Eigenlijk wel ja! Spotify is software voor op je computer of een iphone (een slimme telefoon van apple ;) ), waarmee je nummers kunt streamen. Alles speelt direct af. Je hebt zelfs de mogelijkheid om nummers op te slaan op je computer/iphone. En keuze uit meer dan 15.000.000 nummers, dus alles dat in je opkomt kun je zo opzoeken en afspelen.

Alleen The Beatles, AC/DC & Oasis en the Red Hot Chili Peppers ontbreken. En waarschijnlijk nog wel meer. Da's jammer, maar het aanbod is ruim voldoende.

 

Zover was ik nog wel, maar lijkt me handig als om een DJ met de juiste smaak te hebben, zonder alles zelf uit te zoeken. Doet Spotify zoeits ook?

 

henk, klik in bovenstaand artikel op de link naar de 'uitlegparty' voor meer over iCloud, Amazon Cloud Player, Google Music en Spotify, min of meer concurrenten of alternatieven voor elkaar

 

nee yoo de beste uitvinding is de P2P.

 

De vraag is nu, hoe krijg ik een Amerikaans account.

 

Ik ben best bereid te betalen, maar een streaming-abonnement sluit beter aan bij mijn behoeften dan het kopen (en zelfs het downloaden) van CD's. Sinds ik Spotify (premium) heb, heb ik P2P in ieder geval niet meer gebruikt, dus wat is dan de betere uitvinding?

Overigens geldt dat, om eerlijk te zijn, alleen voor muziek. Als er ook een soort Spotify voor films zou komen kan utorrent helemaal de deur uit!

 

Streaming films zou echt een uitkomst zijn. Heb ik, samen met muziek, prima €25,- per maand voor over. Da's €300,- per jaar.. dat is ongeveer net zo veel als dat de afgelopen 10 jaar heb uitgegeven aan films en muziek. Bios niet meegerekend.

 

Inderdaad jammer dat sommige bands (vooral ac/dc) nog niet beschikbaar zijn. De vraag is of dat nog gaat gebeuren. Mijn hoop was op de deelname van Amerika gevestigd dat ook bands als The Beatles en ac/dc beschikbaar zouden komen. Anderen bands die ik mis: Led Zeppelin en Frank Zappa. Dan kan echt mijn hele collectie cd's en l.p.'s de deur uit (en afspeelapparatuur)

 

Metallica helaas ook niet

 

Niemand bekend met Grooveshark? Prima alternatief voor Spotify. Of verschillen de meningen daarin?

 

nee, de collectie van grooveshark is lang niet zo compleet als die van spotify en bovendien niet netjes getagd omdat mensen zelf uploaden. als je geen mainstream smaak hebt, dan heeft grooveshark heel veel dingen uiteindelijk niet. daar staat tegenover dat mensen ook albums uploaden naar GS die nog niet uit zijn en dus niet op spotify staan. de client van spotify is wel stabieler bij streamen dan grooveshark. het beste aan grooveshark is dat je playlist kan maken en embedden in de web-widgets (zie http://www.bright.nl/toniestunes) hoewel die alleen met flash werken. maar een paar grote labels hebben rechtszaken lopen tegen GS, dus het is afwachten hoe het afloopt met die dienst.

 

Vaak vind ik op Grooveshark nummers die ik op Spotify mis, zeker een aanrader.

 

Beste mensen,

Voor mijn afstudeerscriptie ben ik op zoek naar gebruikers van Spotify Open, de gratis versie van Spotify.

Ben je een gebruiker van Spotify Open, dan kan je me ontzettend helpen door onderstaande (korte) enquête in te vullen:

http://tinyurl.com/3l63edd

Als je de enquête afmaakt, maak je kans om een <STRONG> Spotify Premium code voor 3 maanden </STRONG>te winnen!

Thanks! Mark Hartog

 

Nieuwsbrief