© Bright

Review Gillette Heated Razor: warm scheermesje voor 200 euro
The best a guy can get?

Review Gillette Heated Razor: warm scheermesje voor 200 euro

27-12-2019 16:29 Laatste update: 29-12-2019 20:25

Bram testte een innovatie van Gillette: een scheermesje met verwarmingsstrook. Is 199 euro niet wat veel geld voor een 'hot towel shaving experience'?

Of ik een scheermesje wilde testen met 'een geïntegreerde en in intensiteit verstelbare verwarmingsstrook, dat gecombineerd met de Gillette FlexDisc-technologie, iedere man met één druk op de knop een perfecte scheerervaring biedt'?

Of, sterker nog, een mesje dat 'het comfort van een 'hot towel'-scheersessie beschikbaar maakt voor guys elke ochtend'? Nou, geef dat maar eens even aan deze guy.

Hot towel

Wat het schoonheidssalon is voor dames, is de barbier voor heren. De handdoeken liggen daar opgeslagen in een mini-oven, wachtend om de kinnen van mannen te verwarmen. Deze oshibori-techniek zou ervoor zorgen dat de baardharen zacht worden en de huid in staat van paraatheid voor het scheren.

De belofte van de GilletteLabs Heated Razor is dus dat het deze ervaring biedt door een metalen strookje toe te voegen net onder de mesjes en deze te verhitten tot 50 graden. Is dat te heet voor je, dan is de 'verwarmingsstrook' ook in te stellen op 43 graden.

Ervaring

Het mesje wordt geleverd in een mooie luxe-gadget verpakking, maar toen ik 'm uitpakte viel het me toch een beetje tegen. Het is letterlijk gewoon een scheermesje met een extra strookje. Geen huidanalyses, instructies, live scheertips en zelfs geen app. Thank god, natuurlijk, niet nóg een app, maar toch doet het iets af aan de luxe ervaring.

Aan de bak dan maar. En ik moet zeggen: het is zeker een van de beste mesjes waarmee ik me ooit geschoren heb. De kop draait mee met je kin, waardoor je minder halsbrekende toeren hoeft uit te halen, de vijf (!) mesjes glijden zacht maar efficiënt over mijn huid en doordat het mesje waterdicht is kan het gewoon mee onder de douche.

Maar hoe zit het met de strook? Ik weet het niet zo goed. Je voelt hem zeker en dat is niet onprettig. Ook heb ik het idee dat het er voor zorgt dat ik wat soepeler scheer dan anders en vooral minder vaak blijf hangen met plaatselijk pijnlijk epileren tot gevolg. Voorzichtig durf ik te zeggen dat het mijn scheerervaring iets verbetert. Maar bij elke scheer die ik langs mijn gezicht haal denk ik, is dit nu al dat geld waard?

Waarom zo duur?

De Heated Razor kost 199 euro omdat, volgens Gillette, het een voortvloeisel is van GilletteLabs, de onderzoekstak van het bedrijf. Als een echt techproduct werd het mesje gepresenteerd op de techbeurs CES begin dit jaar en werd het in 2018 al aan de man gebracht via een crowdfundingcampagne.

Gillette wil op deze manier nieuwe producten eerder naar de markt brengen. Met 200 euro betaal je wel flink voor die innovatie, maar ik vermoed dat deze technologie binnen een paar jaar in goedkopere modellen terecht komt.

De houder, tevens draadloze magnetische oplader, geeft overigens wel dat luxueuze gevoel. Hij is lekker zwaar en werkt perfect, het mesje schiet in het kuiltje van de houder en blijft fier overeind staan, zelfs tijdens het opladen. Daar heb ik wel een paar tientjes voor over, maar niet veel meer dan dat.

Achtbaan

Een review schrijven over de Gillette Headed Razor was een achtbaan van emoties. Alleen al het kijken van de meest verschrikkelijke promotievideo ooit was meer dan ik kon hebben. Ik ben teleurgesteld, ik ben verrast, ik ben volledig overtuigd geraakt en toch weer bedaard. Het was een hobbelige rit. Maar conclusie: je moet wel erg kwistig met je geld zijn wil je dit kleine pleziertje jezelf cadeau doen.

Kijk ook: dit zijn wél de belangrijkste gadgets van de jaren '10