5 cadeautips voor nerds
Voor je favoriete geek

5 cadeautips voor nerds

28-04-2018 10:01 Laatste update: 02-05-2018 19:33

Wat koop je voor de nerd in je leven? Rutger zocht een top 5 bij elkaar.

Chromecast

Ook al heeft hij al een Chromecast, dan koop je gewoon nog een Chromecast, want daarmee geef je hem het excuus nog een tv of een beamer aan te schaffen. Met een Chromecast stream je beelden van internet naar een tv of projector. Zo kan hij bijvoorbeeld de Uitpakparty op het grote scherm zien. Met de Chromecast Ultra kan dat zelfs in 4K-kwaliteit, want ons YouTube-kanaal heeft 4K-video's.

​Lego

Heb je je nerd liever in zijn eentje aan de eettafel, dan koop je Lego voor hem. Nee, dat is niet voor kinderen. Je kunt Lego Architecture kopen als je daar echt een principieel punt van wilt maken, maar de meeste nerds worden ook gelukkig van technisch Lego of iets dat met Star Wars te maken heeft. Schaam je niet, omarm het kind in je nerd. 

Philips Hue-dimmer

Was het je al opgevallen dat de lampen thuis opeens verschillende kleuren hebben en soms feller zijn dan je gewend was? Je nerd heeft alle peertjes vervangen door Philips Hue-lampen van €50 per stuk. Niet boos worden. Dit is zijn hobby. Koop een Hue Dimmer voor hem, zodat jij je telefoon niet uit de broekzak hoeft te halen om de lampen te bedienen. Kan met dubbelzijdig tape aan de muur.

Ironisch opvoedboek

Heb je kinderen samen met je lieve geek, dan zijn er bijzonder veel vermakelijke opvoedboeken, zoals 'Go the fuck to sleep'. Samen ongepaste dingen lezen over opvoeding schept een band. Dus als het even niet zo lekker loopt, ga je zeker voor deze optie. 

Iets van leer

Vroeger was een nerd een jongen met een hoogwaterbroek en een te grote bril. Anno 2018 zijn er tal van stijlvolle nerds. Kijk maar naar onze hoofdredacteur Erwin. Die heeft én een belachelijke Star Wars-collectie én hele hippe schoenen. Koop dus geen novelty telefoonhoesje met een Batmanlogo er op, maar een fraai lederen exemplaar. Het mag ook een portefeuille zijn. Als het maar van met de hand bewerkt leer is.