Top 5: Verwacht in 2010
Nieuws

Top 5: Verwacht in 2010

maandag 07 december 2009 15:03

Als we de Olympische winterspelen en het WK voetbal even buiten beschouwing laten, waar kijken we dan naar uit komend jaar?

Op 21 december, rond de verschijning van het dec-jan nummer van Bright magazine, zetten we de Bright 25 met het jaaroverzicht van 2009 online. Voor het zover is, kijken we alvast vooruit, naar 2010.

5. VDSL2
KPN biedt al IPTV maar komt in de concurrentiestrijd met de kabelaars naar verluidt in het tweede kwartaal met VDSL2, de opvolger van ADSL. Wij noemen het wreedband internet. HDTV kijken via een telefoonlijn, wie had dat ooit gedacht?

4. The Pacific
Van alle onderscheiden series die de Amerikaanse betaalzender HBO heeft uitgezonden blijft de miniserie Band of Brothers voor velen de favoriet. En dat terwijl we afloop toch al wisten. Generation Kill, de miniserie die zich afspeelt in Irak, leek een aardige opvolger maar haalde het toch niet helemaal. In maart volgt de echte opvolger, van dezelfde makers als Band of Brothers. De serie heet The Pacific en behandelt de Tweede Wereldoorlog in het oosten. Bij HBO staat alvast een trailer.

3. 3DTV
Na een eerdere, ietwat halve poging van Philips om 3D in de markt te zetten, zet Sony komend jaar groot in op 3D. Er komen 3D televisies, 3D Blu-ray, games en films zoals Avatar en het WK zal in deels in drie dimensies te zien zijn. We zijn benieuwd.

2. Google telefoon
Er was al eerder sprake van een Google-telefoon, maar dat bleek het mobiele besturingssysteem Android te zijn. Het eerste toestel met Android verscheen begin dit jaar op de Nederlandse markt, de T-Mobile G1. Er gaan nu echter sterke geruchten dat Google alsnog zelf met een smartphone komt. Met de vele interfaces die telefoonfabrikanten zoals HTC over Android heen plaatsen, kunnen wij ons er iets bij voorstellen dat Google het ook zelluf wil doen, net als Apple.

1. Apple tablet
Bovenaan onze lijst staat de verwachte tablet of 'iPad' van Apple. Een handzaam computertje dat het midden houdt tussen een smartphone en een laptop met naar verwachting een 10 inch touchscreen, wifi en eventueel 3G aan boord. Apple heeft eerder de muziekindustrie een aantrekkelijk model gegeven met iTunes, de iTunes Store en de iPod. Dezelfde truc is gelukt met de iPhone en de App Store. Een iPad zou nieuw leven kunnen blazen in de verkoop van nieuws en ebooks in digitale vorm. De eerste magazines verwerkt tot tablet apps zijn al gesignaleerd. Het zou een mooi afscheidscadeau zijn van Steve Jobs.

Update: Helemaal vergeten. De Boxee Box.

Wat staat er op jouw wishlist?

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Die kut banner van ing blijft precies over de tekst hangen

 
On topic was geweest: een internet zonder reclames :)
 

Welke banner?
(gebruikt Adblock Plus)

 

Beetje ouderwets, Adblock. Kun je bij iedere browser weer een andere versie zoeken, en maar hopen dat het blijft werken na een security update. Nee, in 2009 hebben we een hostsfilter. Wel zo gemakkelijk.

On Topic:
Alstublieft, hou eens op met die Apple tablet. Er komt hooguit een iPod Touch 4g, die iPhone en Touch vervangt (volledig op VOIP met statusweergave, dat oude GSM gedoe met het lastigvalrecht van de ouderwetse mobiele telefoon laat Apple eindelijk voor wat het was) en tegen de Kindl gaat lopen schoppen. Het past gewoon nog in de binnenzak.

 

Reclame vind ik niet zo'n probleem.
Zolang ze maar niet in de weg zitten en afsluitbaar zijn.
Wat een ergenis.

 

Heeeeeel slecht plaatje van die apple tablet

 

zelluf....???

 

:') Zelluf.

 

Voordat ik dit artikel opende wist ik al wat er op 1 stond.
Apple, wat een verassing BRIGHT.
Deze strategie word wel erg doorzichtig...

Is dit waar we op zitten te wachten? een tablet? Met alle nieuwe technologieen opkomst, zitten jullie te wachten op een tablet!?
LOL

 

'Het zou een mooi afscheidscadeau zijn van Steve Jobs.' Ja dag.. Steve moet blijven.. We zullen het allemaal wel zien. 2010 wordt een mooi jaar met al die verwachtingen..

 

Laat Apple alsjeblieft opschieten met dat Tablet, dan zijn we van die none-stop-geruchten-stroom af :D

 

Bij mij staat de microsoft courier op nr. 1.
Hopen dat hij snel uit komt, microsoft hem ook in Nederland gaan verkopen en dat hij een niet al te hoog prijskaartje gaat krijgen.

 

Zit zeker ook op de Apple tablet te wachten. Ben benieuwd wat Apple hiervan maakt!

 

Al dat gemekker van mensen over apple in statistieken... Ok, misschien zijn de mensen van bright "apple minded" maar ben je wel eens een reguliere computerwinkel (dixons,dynabyte enz) ingelopen... Nul apple! Laat Apple dan een beetje online rulen ;)

 

Op computer gebied dan he... Tuurlijk snap ik dat er ipodjes enz liggen in die winkels...

 

Op mijn wishlist staat betere spelling.

 

Ik wil de tablet zeker zien. Niet omdat ik hem wil hebben maar omdat alle concurenten weer een stapje harder gaan ontwikkelen.

 

Dixons verkoopt wel Macs trouwens...

 

Cool dat er naast gadgets/technologiën ook nummertje 4 staat, The Pacific.
Kan niet wachten tot deze uitkomt

 

Dat 'wreedband' is denk ik het hardst nodig voor de KPN zelf, want hun adsl-produkten steken schril af tegen de triple-play knallers van de kabelaars. Dat is allang geen vergelijking meer. Terwijl xs4all zich nog op de borst slaat vanwege vage klanttevredenheid maar zéker geen snelheid, ga ik niet wachten op de uitrol van dit technologisch koper-wonder in 2010. Voordat mijn straatje geschikt gemaakt is zijn we dik in 2012. En dat is nog heel lang met 'good old 11,5 Mbit ADSL2+ met regelmatig uitval van sync vanwege de afstand met de telefooncentrale'. Hallo UPC!

 

De Apple tablet, al bijna 4 jaar lang goed voor dagdromerij bij bright:
http://www.bright.nl/volgende-ipod-met-touchscreen
En waarom zou dat ding er dit jaar nou wel komen?

Nummer 1 van het lijtste verwacht is meer een 'gewenst'.

 

Zoek eens op iTablet op YouTube daar zie je ook een filmpje van een keyboard, denk daar eens aan! Meerdere muisaanwijzer, voor iedere vinger 1!

 

Zou misschien aardig zijn om de bron van dit artikel te vermelden?

 

Een tablet kan de krant niet redden... E ink en foled wel...

 

Een keer een nieuw uiterlijk iPhone

 
 

Nieuwsbrief