Deze duurzame regenjas is ook een poncho voor op de fiets
Droge benen

Deze duurzame regenjas is ook een poncho voor op de fiets

25-09-2018 17:36 Laatste update: 01-10-2018 08:01

Deze hippe regenjas verandert in een regenponcho die je benen droog houdt op de fiets. Hij is gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Fietsen wordt steeds cooler. Vanwege e-bikes en designfietsen waar je graag mee wordt gezien. Parallel daaraan evolueert regenkleding mee van praktisch naar wanna-have rainwear, zoals deze Maium Original. Deze waterdichte jas is tegelijkertijd een cape. Je kunt er dus stijlvol mee een kantoor binnenlopen, nadat de uitgevouwen jas onderweg ook je benen droog heeft gehouden.

De Nederlandse Maium is lekker lang en ziet er daardoor meteen cool uit. Aan de zijkant zit achter een rits extra textiel dat openvouwt als je gaat fietsen. Je gooit het voorpand van de regenponcho over je stuur zodat je alles daaronder uit de regen houdt. Stap je af dan rits je in twee handomdraaien de rits links en rechts dicht, zodat een slick regenjas overblijft.

De openritsbare regenponcho van Maium is een mooi voorbeeld van hoe het gehate regenpak is geëvolueerd tot 'rainwear', zoals eerder met de Boncho van VanMoof en de designerjurk Raindress van ByBrown.

Gerecyclede plastic flessen

De makers, Anita Palacios en Hendrik van Benthem, konden geen fashionable en schone regenkleding voor op de fiets vinden. "Onze regenkleding is gemaakt van gerecyclede plastic flessen, bevat geen schadelijke stoffen en is geproduceerd onder veilige en gezonde werkomstandigheden." De Maium Original komt in heren- en damesmodel en kost 135 euro.

Er zijn negen hippe kleuren waar Agu-geel en Hema-regenpakdonkerblauw geen deel van uitmaken. "Uit duurzaamheidsoverwegingen stappen we af van seizoenscollecties en brengen we nieuwe kleuren uit zodra de tijd rijp is en de voorraad van andere kleuren op is." Deze maand hangt Maium voor het eerst in een winkel buiten de Benelux, en wel in Stockholm.