Verrassing: Microsoft komt toch met eigen Windows Phones
Nieuws

Verrassing: Microsoft komt toch met eigen Windows Phones

woensdag 03 oktober 2012 08:26

Na de eigen Surface-tablet die binnenkort verschijnt, zou Microsoft onder het eigen merk Windows Phone ook smartphones uit gaan brengen.

Na de eigen Surface-tablet zou Microsoft ook van plan zijn om eigen smartphones op de markt te brengen, schrijven zowel WPCentral als Boy Genius Report op basis van verschillende bronnen. WPCentral stelt dat zijn bron heeft gemeld dat Microsoft de nieuwe toestellen al aan het testen is. Eerder deze week dook hetzelfde gerucht op via de krant China Times.

Wanneer Microsoft de smartphones zou willen lanceren is nog niet bekend. Verdere details over de telefoons ontbreken nog, maar BGR stelt dat het gaat om een meer 'high-end' phone dan de huidige Windows Phone 8-modellen en dat het toestel nog niet klaar is bij de start van Windows Phone 8 eind oktober.

Een van de redenen dat Microsoft met een eigen mobiele telefoon komt, is dat het bedrijf nu nogal afhankelijk is van Nokia om de Windows Phone-kar te trekken, maar dat gaat moeizaam. Het mobiele besturingssyteem blijft intussen maar marktaandeel verliezen. Als Nokia financieel nog meer in zwaar weer komt te zitten, zou Windows Phone een probleem rond nieuwe hardware hebben.

Maar iets soortgelijks als de Google Nexus kan ook de bedoeling zijn. Daarbij kan Microsoft direct aan klanten hardware verkopen, bijvoorbeeld via zijn eigen winkels en webshop. Zo kan Microsoft zijn eigen toestellen vaker en sneller van updates voorzien en zo beter zijn eigen niche bedienen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Hier had ik al op gehoopt, de lumia's zijn ook erg aantrekelijk maar een phone in de stijl van de surface is erg aantrekelijk!!

 

Crap, 2 keer aantrekkelijk in een zin plus verkeerd geschreven -_-

 

Of in andere woorden, ze zijn van plan om de stekker uit Nokia te trekken zodra het mogelijk is..

 

Nieuwsbrief