Kijken: eerste scifi-short in nieuwe serie van District 9-regisseur
Video van de Dag

Kijken: eerste scifi-short in nieuwe serie van District 9-regisseur

vrijdag 16 juni 2017 22:35

District 9- en Elysium-regisseur Neill Blomkamp heeft de eerste 'aflevering' van zijn reeks korte scifi-films rond een alien-invasie online gezet.

Twee weken geleden werd bekend dat Blomkamp aan een reeks korte films werkte. Die stelt hij niet beschikbaar via iTunes of Netflix, maar via gameplatform Steam. Onorthodox, maar het heeft te maken met de manier waarop hij de film wil ontwikkelen.

Dat doet hij namelijk door de afleveringen, vooralsnog zo’n vier à vijf van 20 minuten lang, gratis online te zetten op YouTube. Geld verdienen doet hij door DLC te verkopen op Steam. Voor games is het verkopen van digitale extra’s al jaren normaal, voor films is het nog onbekend terrein. Voor 4,99 dollar koop je 3D-modellen uit de film, concept art en het scenario. Zo wil hij de kijker meer betrekken bij hoe de films worden gemaakt en de richting die ze op gaan.

Het eerste hoofdstuk, Rakka, verkent hoe de afschrikwekkende aliens de aarde in hun greep namen en de mens tot slaaf hebben gemaakt. Mysterieus, experimenteel maar erg boeiend.


Lees ook: Scifi-film Ghost in the Shell scoort alleen in Japan

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief