ASUS Zenfone 11 Ultra onthuld: extra stabiele camera en heel erg veel AI

14 maart - 13:30 Laatste update: 14:55

ASUS heeft de Zenfone 11 Ultra tijdens een event officieel onthuld. Het toestel heeft meer scherm, meer stabiliteit en bovenal veel meer AI. 

De Zenfone 11 Ultra is een stuk groter dan de Zenfone 10, maar daar krijg je onder andere een flinke batterij en een behoorlijk scherm voor terug. Het 6,74 inch-amoledsscherm heeft een ververssnelheid van 144 Hz, en met een screen-to-body ratio van 94 procent heeft het toestel bijzonder kleine bezels.

Onder de kap draait een razendsnelle Snapdragon 8 Gen 3-chip, en vind je 16GB werkgeheugen naast 512GB opslagruimte. De flinke 5500 mAh-batterij moet ervoor zorgen dat je het toestel meer dan 26 uur lang kunt gebruiken. Het toestel ondersteunt snelladen en draadloos opladen.

Stabiele camera en veel AI

De smartphone heeft een 50 megapixel-camera met een ingebouwde zesassige Gimbal Stabilizer. Doorgaans hebben smartphones stabilisatie op drie assen, wat betekent dat de Zenfone 11 Ultra extra stabiele beelden maakt die er scherper uitzien. ASUS zet AI in om de gemaakte beelden nog mooier te maken. De camera herkent objecten en voegt details toe als je inzoomt. Aan de voorkant zit nog een 32 megapixel-camera.

Ook elders op de smartphone duikt AI op. Zoals met AI Noise Cancellation, waardoor je beter klinkt tijdens telefoongesprekken. Met de AI Call Translator worden telefoongesprekken naar tekst omgezet, vertaald en weer naar spraak omgezet. Dankzij AI Transcript worden audio-opnames getranscribeerd.

Ook zoeken op de smartphone gaat soepeler dankzij AI. Een multimodaal AI-model wordt ingezet om beter te begrijpen welke foto's of apps je probeert te vinden. Zelfs de achtergronden van het toestel worden door AI gemaakt.

Milieu en beschikbaarheid

ASUS denkt ook aan het milieu, want het frame is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en het scherm bestaat voor 20 procent uit gerecycled glas.

De Zenfone 11 Ultra is vanaf 999 euro in vier verschillende kleuren beschikbaar: Skyline blue, Eternal Black, Misty Grey en Desert Sand.

Oh, en mocht je je afvragen of er ook een Zenfone 11 niet-Ultra komt, nou, die komt er niet. Daarvoor houdt Asus de veel compactere 5,9 inch Zenfone 10 in zijn assortiment, voor 799 euro.

Lees meer over smartphones, of blijf op de hoogte met de Bright-app voor Android of iOS