Vormgever grapt zich uit de WW
Nieuws

Vormgever grapt zich uit de WW

zaterdag 05 oktober 2013 10:45

Multimedia vormgever Niek Gooren zit al 123 dagen in de Werkeloosheid Wet. Via helpniekuitdeww.nl knokt hij zich uit de crisis.

En toen zat hij ineens thuis. Multimedia vormgever Niek Gooren uit Weert verloor zijn baan en kwam nergens meer aan de bak. Hij maakte een portfoliosite en schreef sollicitatiebrieven, maar niets hielp. "En ik heb zo’n hekel aan opscheppen over jezelf", zegt Niek. "Toen dacht ik, waarom draai ik het niet om? Ik laat mijn allerslechtste kant zien."

Op helpniekuitdeww.nl zie je hem hangend op de bank, aan de Euroshopper chips met Euroshopper bier. De mooi opgemaakte HTML5-pagina bevat Nieks CV, portfolio, de referentie hotline en een dagteller hoeveel dagen hij al werkeloos is. Ook zit de site vol grappige weetjes als 'Wist u dat Niek zijn koffie zwart drinkt? Hierdoor is hij goedkoper dan de gemiddelde koffiedrinker omdat u kunt besparen op suiker en melk.' en 'Neem Niek aan als uw werknemer en ontvang een gratis like op uw Facebook-pagina!'

Het actieve passivisme van Niek loont. "Ik heb nu een fulltime baan met alle afspraken afgaan." Gisteren zat hij bij speelgoedfabrikant Banbao, vandaag bij Wehkamp en later bij KLM en de Bijenkorf. Hij is dan ook vol vertrouwen dat hij snel weer aan de bak is. "En ik heb ook een nieuw talent ontdekt: ik doe het goed als ondergoedmodel. Binnen een dag had ik 100.000 kijkers."

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Hahaha, goed bedacht. Alleen jammer dat het ontwerp van de website niet bijster origineel is.

 

Ik vind de website anders wel leuk.

 

Respect voor Niek! die hoort niet thuis te zitten aan de Euroshopper al laat hij zo wel zien hoe je zonder baan ook moet korten op de A-Merken ;) kunnen veel werkelozen iets van leren.

 

Aan de ene kant, kun je bij de pakken zitten, of je kunt voor jezelf als freelancer beginnen. Zo blijf je toch bezig, nu krijg je een beeld dat hij alleen maar zit te wachten tot iemand hem een baantje biedt.

 

Nieuwsbrief