10 beste Android-apps volgens Google

tags:
Userpica

Google selecteert de 10 beste Android-apps van 2012: een lijst met bekende, onbekende en enkele verrassende apps.

2012 was een mooi jaar voor Android. Onder andere de Nexus 7, Nexus 4 en Nexus 10 werden tegen hele schappelijke prijzen geïntroduceerd en zowel de HTC One X, Galaxy S III, Galaxy Note II, Xperia T en de opkomst van LG en Huawei behoren tot de mooiste Android-momenten van het jaar. Maar Android-liefhebbers werden niet alleen met mooie toestellen verwend, ook de apps in de Google Play Store zijn dit jaar steeds professioneler en stabieler geworden. Een belangrijke reden voor Google om een officiële top 10 van de beste Android-apps van 2012 uit te brengen.

In die lijst komen we bekende apps tegen als het notitie-en-nog-veel-meer-blokje Evernote (nummer 1), de recent gelanceerde app van het sociale fotoprikbord Pinterest (nummer 2), de uitstekende later-lezenapp Pocket (nummer 4) en het gloednieuwe Fancy (nummer 7), de app voor liefhebbers van design en shoppen. Andere ietwat onbekendere apps zijn het leerzame TED (nummer 10), fotobewerkingsapp Pixlr Express (nummer 9), het tweede scherm van SeriesGuide Show Manager (nummer 8) en de boekingsapp Expedia Hotels & Flights (nummer 5).

Verrassende apps zijn de de mooi vormgegeven familiestamboomapp Ancestry (nummer 6) en het schattige interactieve sprookjesboek Grimm's Snow White (nummer 3).

In mijn top 10 van beste Android-apps van dit jaar staat ook Pocket, maar deze wordt verder willekeurig aangevuld met het vaak geüpdate ING Bankieren, de prachtige 9292-app, het nieuwe Wunderlist 2.0, de alternatieve Twitter-app Falcon Pro, nieuws-app van The Verge, forumlezer Tapatalk, Nederlandse root-app SuperSU, het steeds meer geavanceerdere Dropbox en als grote uitblinker de pas gelanceerde en bloedmooie RSS-lezer Press. Enkele apps zijn in 2012 geïntroduceerd, andere apps hebben dit jaar belangrijke updates gekregen.

Wat zijn jouw favoriete Android-apps van 2012?


phonque, 2 jaren geleden
Nadinarama, 2 jaren geleden
afbeelding van Nadinarama

Dropbox en Evernote zijn niet meer weg te denken. En momenteel ontdek ik veel nieuwe boeken via Scribd.

Dr Banner, 2 jaren geleden
afbeelding van Dr Banner

tunein, rainydays, mx player

SqueakyBeach, 2 jaren geleden
Jorrit, 2 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Ik snap niet hoe Pinterest in al die top 10's terecht komt. 90% van de gebruikers is vrouw. Men zet de Playboy app toch ook niet in de top 10..

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Waar blijft de goeie multitouch porno? Eerste waar je aan denkt bij de multitouch technologie, terwijl we nu 4 jaar verder zijn en het is er nog niet.

Atheistus, 2 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Je bent de url vergeten in te vullen bij "Expedia Hotels & Flights"

Daniël Verlaan, 2 jaren geleden
afbeelding van Daniël Verlaan

Tnx, aangepast!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 61 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl