Aftellen maar! Windows 8 verschijnt eind oktober
Nieuws

Aftellen maar! Windows 8 verschijnt eind oktober

maandag 09 juli 2012 16:52

Microsoft heeft eindelijk bekend gemaakt wanneer Windows 8 te koop is. Eind oktober liggen de eerste computers met Windows 8 in de winkel.

De opvolger van Windows 7 komt in de laatste week van oktober voor consumenten beschikbaar, vertelde Microsoft-manager Tami Reller tijdens een conferentie in het Canadese Toronto. In die week liggen ook de eerste laptops en dekstops met Windows 8 in de winkel. Begin augustus is het systeem af en krijgen fabrikanten de definitieve versie in handen.

De prijs van het systeem heeft Microsoft nog niet genoemd. Wel is sinds vorige week bekend dat een upgrade vanaf Windows 7, Vista en XP maar 40 dollar gaat kosten.

Windows 7 is een groot succes gebleken: er zijn 630 miljoen licenties verkocht en meer dan een miljard apparaten werken met het besturingssysteem. Microsoft Office telt ook 1 miljard gebruikers.

Die duizelingwekkende cijfers willen niet zeggen dat ook Windows 8 meteen zal aanslaan. Het systeem heeft een totaal nieuwe user-interface waar veel consumenten aan zullen moeten wennen. De startknop en het bureaublad zijn vervangen door een thuisscherm met kleurrijke tegeltjes met laatste updates.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dat wordt niks. Hoe verzinnen ze bij Microsoft toch elke keer weer zoveel flops...

 

Ik vind het wel cool. Gaat echt wat worden

 

Windows 8 is ongeschikt voor autisten die de meerwaarde van de nieuwe interface niet willen begrijpen.

Ik heb er nu een tijdje mee gewerkt en het werkt uitstekend. Het ziet er gelikt uit en is duidelijk. Ik denk zelfs dat mensen die geen verstand hebben van computers hier mee overweg kunnen.

 

Deed Apple ook maar 's iets drastisch met de Finder. Ten eerste vind ik dat de Finder vergeleken met de Windows Verkenner een onhandig ding. Vooral kopieer- en verplaatsacties zijn onhandig. Ten tweede is de Finder nou niet het het meest handige ding om je bestanden te benaderen. Ik weet, Apple probeert dit nu deels op te vangen met 'Documents in the Cloud', maar het blijft een onhandig lelijk ding.

 

Voor oktober nieuwe computer kopen

 

Ik ben blij dat de upgrade vanuit XP ook maar 40 dollar kost. Toch maar eens de PC van mijn ouders een keer upgraden.

 

Ik heb een Acer iconia laptop met twee touchscreens , ik wil gelijk updaten naar win 8 . Valt me erg goed het werken met win en touch screens . Luv windows

 

Nieuwsbrief