Apple's alternatief voor NFC werkt met magnetische velden
Nieuws

Apple's alternatief voor NFC werkt met magnetische velden

vrijdag 19 oktober 2012 13:13

Apple werkt aan een manier waarmee twee telefoons elkaar kunnen herkennen door een verstoring van het magnetisch veld.

Apple werkt aan een nieuwe manier waarop mobiele telefoons elkaar op korte afstand kunnen herkennen om daarna gegevens uit te kunnen wisselen. De methode dient als alternatief voor NFC, de identificatiechip die in veel recente smartphones zit, maar niet in de iPhone 5. Apple's nieuwe methode werkt met het detecteren van een veranderd magnetisch veld van de telefoon, schrijft de blog Patently Apple.

Als een tweede mobieltje in de buurt komt, wordt het magnetisch veld van het apparaat namelijk verstoord. Dat valt te detecteren, waarna er een koppeling tussen beide apparaten is te leggen. Dat gebeurt waarschijnlijk via andere draadloze communicatietechnieken, zoals wifi of Bluetooth.

Of de nieuwe functie ook echt in een product komt, is in deze fase natuurlijk nog niet te zeggen. Maar duidelijk is dat Apple zoekt naar een handigere manier om communicatie op korte afstand tot stand te laten komen dan NFC. Apple heeft na de aankondiging van de iPhone 5 laten weten NFC nog niet volwassen genoeg te vinden. Bovendien zijn apps als zijn eigen PassBook ook te gebruiken voor mobiele portemonneefuncties.

Concurrent Google gebruikt NFC voor zijn mobiele betaaldienst Google Wallet. Veel fabrikanten van Android-smartphones stoppen sinds vorig jaar NFC-chips in hun toestellen. Ook Windows Phone en Blackberry ondersteunen NFC.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Positief dat ze op dit gebied een alternatief zoeken, al vind ik NFC gewoon prima werken.
Als consument heb je er alleen maar last van, veel handiger als er gewoon 1 format is voor zulke zaken.

 

NFC is voor contactloze betalingen. Dit is niet hetzelfde als mobiel betalen. NFC werkt al perfect op heel veel plaatsen (wereldwijd) in het openbaar vervoer. Snel en veilig.
Op een aantal plaatsen is dit de beste oplossing. Maar natuurlijk niet altijd en overal.

 

Des Apples: we bedenken weer iets wat er al is maar dan zo dat we lekker op ons eilandje kunnen blijven. Protectionisme van de bovenste plank.

 

Jammer dat we straks dan met twee standaarden zitten. Wel ironisch dat Apple nu aan nfc werkt, terwijl haar trouwste fans nfc op android afdoen als 'niet belangrijk'.

 

hoho Arno_vos.
Dan moet je wel even goed lezen.
Het is op DIT moment allemaal niet belangrijk omdat het niet op grootte schaal wordt gebruikt.
Velen hebben het nu op hun toestel zitten..en wat doe je er zoal mee in het dagelijks leven?
Punt 2 zijn veel grote bedrijven nog niet op NFC overgegaan omdat het nog niet helemaal veilig is.

En als jij een paar reacties ziet van wat Apple fans die het niet belangrijk vinden wil dat nog niet zeggen dat ze spreken namens iedereen met een iPhone of iets van Apple.
Kortom, niet zo generaliseren.

 

Apple wil een eigen standaard zodat ze zelf, het maximaal uit kunnen buiten, zonder licentie geld aan derden te betalen. En het liefst dat derden licentie geld betalen aan Apple.

En dus niet omdat ze NFC niet goed genoeg of volwassen genoeg vinden.

Apple moet eens leren om samen te spelen, dat is beter voor de consument.

 

Fijn dat jij voor Apple praat Johan, dat jij ons even zegt dat wat Apple zegt niet waar is, maar dat we jou maar moeten geloven.

En Apple moet helemaal niks..Apple gaat zijn eigen weg..en daar kun je als consument in meegaan, of voor een concurrent kiezen. Zo simpel is het.

 

Je zegt uiteindelijk hetzelfde en toch moet je een opmerking plaatsen over mij. Weinig interessant dus.

 

Nieuwsbrief