Betalen via microSD in mobiel
Nieuws

Betalen via microSD in mobiel

woensdag 11 augustus 2010 16:36

Creditcardbedrijf Visa maakt contactloze betalingen mogelijk via speciale microSD-kaartjes in smartphones.

Turkse klanten van de grote Akbank, ook actief in Nederland, kunnen met Blackberry's betalingen verrichten via een speciale microSD-kaart in hun telefoon. Het kaartje werkt met DeviceFidelity's In2Pay-systeem, dat de draadloze NFC-techniek voor contactloos betalen op korte afstand gebruikt om bij Visa-betaalpunten af te rekenen. Ook toestellen van HTC, Samsung, LG, Nokia en Motorola krijgen later het microsd-betaalsysteem.

Visa test overigens ook een iPhone-case waar de microsd-kaart in kan. Betalingen gaan via Visa's payWave, dat natuurlijk lang niet overal beschikbaar is maar ook in Nederland door Visa wordt gepromoot. De iPhone-case, alleen nog voor de 3G en 3GS, maakt in principe ook contactloze toegang tot gebouwen of inloggen in computersystemen mogelijk.

Visa Europa is bij succes van plan de draadloze betaaldienst ook in andere landen op de markt te brengen. De oplossing met de geheugenkaart is nodig omdat bijna nog geen mobieltjes beschikken over NFC, dat voorlopig is geflopt als betaalmethode. We schreven er vier jaar geleden al over. Het Rotterdamse Payter probeerde het ook, maar dat kwam ook niet van de grond. Alternatieven zonder NFC zijn Rabo Sms Betalen en Hyves Afrekenen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Kunnen we nu eindelijk eens een wereldwijde NIET Visa/Mastercard betaaloptie krijgen. Gewoon voor 1ct per transactie i.p.v. 2% transactiekosten.

 

Wat Bert zei.

 

Privacy? Veiligheid? Iemand?

 

Ik zou zeggen Ga je gang Bert! ;)

OT: leuk idee maar heb dit soort initiatieven nooit succesvol uitgerold zien worden. Dus eerst zien en dan geloven.

 

En al je muziek en foto's dan? En hoe zit het als iemand je telefoon/kaartje jat?

 

@cor lijkt me dezelfde problemen geven als iemand je creditcard meeneemt...

 

Oh ja...

 

Ik ga dit bijna honderd procent zeker waarschijnlijk nooit gebruiken. Klinkt mooi maar dan valt je telefoon in je cup-a-soup en dan kan je ook niks meer kopen.

 

Hyves afrekenen en rabo sms betalen zijn prima voorbeelden van hoe micro payments, ook contactloos, werken! Net als MyOrder!

 

Gewoon betalen met een rekening met een "Hard bottom". Kan je nooit in de problemen komen. Overigens zijn de garantstellingen tegenwoordig best goed!

 

Nieuwsbrief