iPhone 6 geplaagd door touchscreen-problemen

iPhone 6 geplaagd door touchscreen-problemen

24-08-2016 11:26 Laatste update: 30-07-2017 12:00

De iPhone 6 en 6 Plus blijken last te hebben van een probleem waardoor schermen uitvallen of flikkeren. Door deze 'touch disease' worden de iPhones onbruikbaar.

Het scherm van gebruikers die het probleem ervaren lijkt 'dood' te zijn of ze hebben last van grijze flikkeringen langs de bovenkant van het scherm, stelt iFixit, een site die onder andere handleidingen biedt voor het repareren van iPhones. 

Gebruikers melden het probleem volgens het bedrijf steeds vaker. iFixit vindt daarom dat Apple een terugroepactie moet starten. 

Klachten stromen binnen

Ook andere reparatiebedrijven zouden merken dat dit probleem zich de laatste tijd vaker voordoet bij de iPhone 6 en 6 Plus. Het is niet bekend hoeveel iPhones last hebben van het probleem, maar ook op supportfora van Apple komen er regelmatig klachten over binnen

Apple heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Apple heeft defecte toestellen die onder de garantieregels vielen vervangen, maar medewerkers van de Apple Stores zouden nog geen officiële instructies hebben gekregen.


Zo ziet het euvel eruit.

Chip veroorzaakt problemen

Volgens iFixit is het scherm zelf niet kapot, maar wordt het euvel veroorzaakt door twee controller-chips die het scherm aansturen. Het bedrijf vindt dat Apple een terugroepactie moet organiseren. De nieuwere iPhone 6S en 6S Plus hebben geen last van het probleem.

Bron: Bright.nl. Like Bright op Facebook