Smile! Apple wil je foto en vingerafdruk van iPhone-dief laten opslaan

26 augustus 2016 om 08:27
Laatste update: 30 juli 2017 om 11:30

Apple gaat het stelen van iPhones mogelijk nog meer ontmoedigen. Het heeft een patent aangevraagd voor technologie waarmee de vingerafdruk en foto van een dief vastgelegd kunnen worden.

Als de technologie er komt, kan de TouchID-sensor op je iphone vingerafdrukken opslaan en foto's maken als iemand anders dan jijzelf de telefoon probeert te gebruiken. Dat blijkt uit de patentaanvraag die Apple heeft ingediend bij het Amerikaanse octrooibureau.

De functie zou kunnen worden aangezet via Find my iPhone, waarmee je nu al op afstand je mobiel kunt locken en wipen. Een andere mogelijkheid is om de functie aan te zetten na een groot aantal pogingen om een apparaat te unlocken. De opgeslagen vingerafdrukken, foto’s en video’s zouden vervolgens naar een 'centrale server' worden gestuurd, aldus de patentaanvraag.

Privacy

Of Apple deze functie ook daadwerkelijk zal gaan toepassen, is de vraag. Vanuit privacyoogpunt kleven er nogal wat haken en ogen aan het opslaan van vingerafdrukken op een centrale server.

Apple patenteert vaker functies die niet op korte termijn in nieuwe iPhones komen te zitten. Zo dook recent een Apple-patent op om filmen tijdens concerten tegen te gaan. Ook heeft Apple een patent aangevraagd voor een paniekknop voor de iPhone, die met je vingerafdruk zou kunnen activeren.

Bron: Bright.nl. Like Bright ook op Facebook