Bright Stuff: de drie beste vlogcamera's

Bright Stuff: de drie beste vlogcamera's
16 maart 2018 om 23:02
Laatste update: 17 maart 2018 om 09:34
  • Merijn Doggen

Dit vinden wij de beste camera's voor het maken van vlogs.

Bij Bright worden wij doorlopend gevraagd naar onze favoriete smartphone, laptop, koptelefoon, wifi-router, noem maar op. Daar wilden we al heel lang iets mee doen en dat is Bright Stuff geworden. Een koopgids waar je doorlopend de beste producten in de meest essentiële categorieën vindt. De krenten uit de pap die we iedereen aanraden. Producten die we hebben getest of zelf gebruiken omdat ze de beste in hun soort zijn.

Per categorie raden we na een strenge voorselectie op basis van onze kennis van de markt slechts drie producten aan. Alleen de allerbeste dus. Prestatie, prijs, design, Nederlandse ondersteuning, alles is in die selectie meegewogen. Bij de ene categorie houden we extra rekening met prijsklassen, bij een andere met besturingssystemen. De koopgids zal voortdurend worden bijgewerkt. Verschijnt er een nieuw product in een van onze categorieën die een plek in de gids opeist, dan volgt er een update. Per product lees je een beknopte toelichting, lichten we de plussen en minnen uit en kun je een fijne productvideo bekijken.

Vlogcamera's

Na smartphones, koptelefoons, smarthome en e-bikes, voegen we nu de categorie vlogcamera's toe aan Bright Stuff. Deze betaalbare camera's moeten compact genoeg zijn om overal mee te kunnen nemen en een kantelbaar schermpje hebben, zodat je jezelf kan zien tijdens het filmen. Dit zijn ze:

» Canon EOS M50 :: 4K, erg snelle autofocus, externe microfoon

» Sony RX100V :: compactcamera met beste beeld- en bouwkwaliteit

» Canon G7XII :: betaalbare klassieker

Klik op de producten voor de toelichting en de video.

Van de andere camera's die we hebben getest viel ook de betaalbare Fuji XC15 met 4K-optie op. Maar die viel af omdat de beeldstabilisatie niet in orde was en omdat hij zich slecht gedroeg bij snel veranderende lichtomstandigheden. Voor rond de 500 euro is daarom toch de Canon G7XII de beste optie.

Houd Bright Stuff in de gaten, want er zijn meer categorieën onderweg, zoals als laptops, rugzakken, elektrische auto's, wallets en cases.

Op de hoogte blijven van updates? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

<iframe frameBorder="0" height="200" scrolling="no" width="420"></iframe>

Lees meer over:

Deel via