Bright Stuff: Tesla Model S

Bright Stuff: Tesla Model S

01-04-2018 11:32 Laatste update: 01-02-2019 09:05

De Tesla Model S is de beste elektrische auto. Dankzij een enorm accubereik, veel ruimte en een netwerk van superchargers, waardoor je geen oplaadzorgen hebt.

De Tesla Model S speelde een belangrijke rol bij de opmars van elektrische auto's. Toen hij op de markt kwam reed Leonardo DiCaprio in een Prius om te laten zien hoe begaan hij was met het milieu. Zelfs Leo kon de Toyota niet sexy maken. De Nissan Leaf deed het qua eco-credentials beter, maar visueel niet. Toen kwam de Tesla Model S. Een concurrent van de ruime BMW 7-serie er zo lekker uit te laten zien, dat was een prestatie op zich. De facelift trok de neus nog een beetje de goede kant op en steeds groter wordende accupacks maakten het gebruik alsmaar pijnlozer.

Wie nu een Tesla Model S P100D koopt, krijgt een beest van een auto vol geavanceerde technologie. Hij trekt de meeste Porsches eruit bij het stoplicht, kan moeiteloos twee uur in snelwegverkeer meedoen en kan je binnen de lijntjes houden met AutoPilot. Dat laatste is overigens meer lef van Tesla dan technologische voorsprong. Ga je geen boek zitten lezen, dan is het in de praktijk een comfortabele en veilige manier van reizen. De prijzen zijn fors. De Model S 100D is te koop vanaf 115.000 euro en de P100D - die extra snel optrekt - kost ruim 150.000 euro.

Een alternatief is de nieuwere Tesla Model X, maar die ontbeert de designkwaliteiten van de Model S. De vleugeldeuren zijn grappig, maar onpraktisch, zwaar en duur. Alles wat echt tof is aan de Model X zit ook in de S, in een fraaiere verpakking. 

Waar Tesla de competitie echt mee verslaat, is het Supercharger-netwerk, met 145 kW-ladende palen door heel Europa op strategische plekken geplaatst. De navigatie berekent je route dan ook met de slimste laadstrategie, waardoor je niet zoals bij andere auto's met appjes loopt te hannesen en zelf aan het rekenen bent.

Check Bright Stuff voor alle producten die wij aanraden