Deze slimme kleding trackt je gezondheid

Deze slimme kleding trackt je gezondheid

13-03-2018 07:45 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Het Nederlandse Athleisure maakt slimme kleding met sensoren die je gezondheid in de gaten houden.

Een healthtracker hoeft niet om je pols te zitten. De sensorkleding genaamd Closed Loop Smart Athleisure Fashion (CLSAF) CLSAF heeft op de rug een netwerk van elektronica dat je hartslag, ademhaling en stressniveau bijhoudt. De Athleisure-kledingstukken kunnen worden gebruikt voor fitnesstracking, maar ook onder je gewone kleding als je meer bewust wilt zijn van je lichaamsfuncties.  

Dat de sensorkleding er modieus uitziet is voor maakster Marina Toeters een must. Haar ambitie is innovatieve slimme kledingstukken op de massamarkt te krijgen. CLSAF is ook gemaakt voor vrouwen, die momenteel niet goed worden bediend door reguliere slimme kleding omdat de sensoren niet op de juiste plek zitten.

Marina Toeters timmert met haar bedrijf By Wire al jaren aan de weg met high-tech mode. Ze is docent aan de HKU in de Master Crossover creativity en Fashion design. Of deze smart fashion massamode wordt? De collectie heeft alvast twee prijzen gewonnen: Top 3 Next Tex Innovators van Sourcebook en de High Tex Award van de München Fabric Start.


Lees ook:

Slim shirt uit Eindhoven monitort hartritme

Nederlandse slimme sokken winnen prijs op CES

Interview: Anouk Wipprecht maakt robo-couture

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s