Deze nieuwe smartphones gaan minder snel leeg

Deze nieuwe smartphones gaan minder snel leeg
1 maart om 11:00
Laatste update: 26 april om 13:33
  • Merijn Doggen

De nieuwe telefoons van Energizer en Land Rover hebben een extra lange accuduur en kunnen tegen een stootje.

Batterijfabrikant Energizer en automerk Land Rover hebben op het Mobile World Congress in Barcelona nieuwe smartphones voor buitenmensen gepresenteerd. De toestellen hoeven veel minder vaak aan de oplader dan gewone smartphones. De Energizer-telefoon is bij normaal gebruik pas na 5 dagen leeg en kan 40 dagen standy-by blijven. Bekijk onze video:

De Energizer PK16 heeft een accucapaciteit van 16.000 mAh, dat is ruim 4 keer zoveel als de Samsung Galaxy S9. De 6 inch Energizer-telefoon is wel twee keer zo dik als bijvoorbeeld een iPhone. De Power Max P16K Pro is vanaf september te koop voor 500 dollar.

De Land Rover Explore-smartphone is bedoeld voor off-road gebruik en heeft daarom ook een relatief lange accuduur. Op de telefoon is bovendien een extra accumodule te klikken, die 4370 mAh toevoegt aan de standaard 4000 mAh. De telefoon kan ook tegen vallen tot 1,8 meter hoogte, is waterdicht en heeft gedetailleerde topografische kaarten aan boord.

Het design van de telefoon is geïnspireerd op de Land Rover Discovery. Zo komen de groeven op de achterkant overeen met die op het dak van de auto. Ook de speakergrill en het koplamp-effect op de cameralens doen denken aan de Land Rover-auto. Er verschijnt ook een module met gps-antenne aan het toestel te klikken, zodat je ook buiten bereik van telefoonnetwerken altijd precies weet waar je bent.  

De 5 inch Land Rover Explore wordt gemaakt door de Britse fabrikant Bullitt. Het toestel is vanaf eind april te bestellen en kost 649 euro.

Lees ook:

Waarom je smartphone sneller leeg gaat in de kou

Like Bright op Facebook voor meer tech-video's

Lees meer over:

Deel via