'Verkoopcijfers iPhones vallen tegen'

'Verkoopcijfers iPhones vallen tegen'
2 februari 2018 om 07:59
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

De verkoop van iPhones was afgelopen kwartaal lager dan waar analisten op hadden gerekend.

Er werden 77,3 miljoen iPhones verkocht, een procent minder dan vorig jaar en ook minder dan de 80 miljoen waar op was gerekend.  

Minder omzet verwacht

Apple boekte in het laatste kwartaal van 2017 wel een duizelingwekkende omzet van ruim 88 miljard dollar, onder de streep bleef ruim 20 miljard dollar winst over. De recordomzet werd geboekt in een kwartaal dat een week korter was dan dat van het jaar ervoor.

Apple verwacht dit kwartaal, dat loopt tot eind maart, tussen de 60 miljard en 62 miljard dollar omzet te draaien. Dat is fors minder dan de bijna 66 miljard waar analisten op hadden gerekend en voedt de speculatie dat Apple de productie van de iPhone X gaat terugschroeven.

'Best verkochte smartphone'

Er was ook goed nieuws: de gemiddelde verkoopprijs van een verkochte iPhone lag op 796 dollar, wat erop duidt dat de dure iPhone X goed werd verkocht. Apple publiceert geen verkoopcijfers per model, maar het hoge gemiddelde wijst erop dat de relatief veel duurdere iPhone in trek is.  Apple-topman Tim Cook zegt dat de iPhone X sinds die in november op de markt kwam 'iedere week de best verkochte smartphone wereldwijd was'. 

Lees ook:

Tweede indruk: de iPhone X na 7 weken

'Apple werkt aan grotere mid-range iPhone'

Aan deze smartphones verdienen fabrikanten het meest

Lees meer over:

Deel via