Nintendo lanceert Mario Kart op mobiele apparaten

Nintendo lanceert Mario Kart op mobiele apparaten

1 februari 2018 om 08:39
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Nintendo brengt Mario Kart naar smartphones en tablets. Ook kondigden de Japanners de dienst Nintendo Switch Online aan.

Nintendo heeft de komst van zijn vijfde mobiele game bekendgemaakt. Er zit een Mario Kart voor tablets en smartphones in de pijplijn. De mobiele game Mario Kart Tour moet volgens Nintendo in het 'fiscale jaar 2018' verschijnen. Als het tegenzit kun je dus pas in maart 2019 met de loodgieter en zijn makkers racen. Maar de kans is groter dat de game al in het najaar voor iOS en Android verschijnt. 

Nintendo bracht eerder de mobiele games Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp uit. Mario Kart Tour wordt geschikt voor zowel smartphone als tablets. De prijs is nog niet bekend. De volledige versie van Super Mario Run kost 10 euro en de verwachting is dat de prijs van Mario Kart Tour vergelijkbaar zal zijn.

Nintendo meldt ook dat een film met Mario in de hoofdrol in ontwikkeling is. Het Japanse bedrijf werkt voor de film samen met filmdistributeur Universal en het bedrijf Illumination. Meer details zijn nog niet bekend.  

Online dienst Nintendo Switch

In het najaar gaat ook de online dienst van de Nintendo Switch van start. De dienst, Switch Online, is nu nog in beperkte mate gratis te gebruiken, maar zal in september overgaan naar een betaalde service. Dan krijgen abonnees onder meer toegang tot oude Nintendo-games en uitgebreidere online functionaliteiten van huidige games. De kosten lijken met 4 dollar per maand, 8 dollar voor een kwartaal of 20 dollar per jaar mee te gaan vallen, maar de Europese prijzen schitteren vooralsnog door afwezigheid.

Eerder deze week werd bekend dat de Nintendo Switch binnen een jaar tijd al meer is verkocht dan de Wii U in zijn totale levensduur. Lees ook onze exclusieve hands-on met Nintendo Labo, een interactief knutselpakket voor de Nintendo Switch dat in april op de markt komt.

Volg Bright op social media

Niks missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.

Lees meer over:

Deel via