Nintendo Switch nu al meer verkocht dan Wii U

Nintendo Switch nu al meer verkocht dan Wii U
31 januari 2018 om 09:23
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

In nog geen jaar tijd zijn er meer exemplaren van de Nintendo Switch verkocht dan van de Wii U in vijf jaar.

Tussen de lancering op 3 maart en eind december 2017 heeft Nintendo 14,86 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. Grofweg de helft daarvan werd in het laatste kwartaal van het jaar verkocht: 7,2 miljoen exemplaren. Dat blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van Nintendo.

Daarmee is de Switch in tien maanden tijd vaker verkocht dan de Wii U in alle jaren dat die beschikbaar was. Die vorige Nintendo-spelcomputer was van 2012 tot 2017 te koop en werd 13,56 miljoen keer verkocht. Daarmee wordt de Wii U beschouwd als een flop; voorloper Wii werd in totaal meer dan 100 miljoen keer verkocht.

Nieuwe hit

Met de Switch lijkt Nintendo opnieuw een hit in handen te hebben. Ook Nintendo-spellen voor de Switch presteren goed. Het best verkochte spel voor de Switch is Super Mario Odyssey, met tot nu tot nu toe ruim 9 miljoen exemplaren. Daarna komen Mario Kart 8 Deluxe met 7,3 miljoen exemplaren en The Legend of Zelda: Breath of the Wild met 6,7 miljoen verkochte games.

Nintendo heeft de winstverwachting voor het huidige kwartaal daarom met 33 procent naar boven bijgesteld, naar 160 miljard yen (1,18 miljard euro). Het eerste kwartaal van het jaar is vaak rustig in de game-industrie. Het volgende seizoen wordt voor Nintendo alweer boeiender: dan verschijnt Nintendo Labo, een serie interactieve knutselpakketten van karton die met de Switch samenwerken.

Lees onze exclusieve hands-on met Nintendo Labo

Lees meer over:

Deel via