'Nieuwe functies iOS vertraagd'

'Nieuwe functies iOS vertraagd'
30 januari 2018 om 15:19
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Apple stelt de toevoeging van enkele nieuwe features in iOS uit tot volgend jaar. Het bedrijf wil het mobiele besturingssysteem eerst betrouwbaarder maken.

Nieuwssite Axios meldt dat Apple zich gaat focussen op het verbeteren van de betrouwbaarheid en stabiliteit van iOS. Nieuwe plannen, zoals het opfrissen van het homescherm en het verbeteren van de mail-app, worden daarom op de lange baan geschoven, zo heeft het hoofd software Craig Federighi eerder deze maand aan zijn medewerkers meegedeeld.

Apple blijft wel werken aan het verbeteren van augmented reality, gezondheidsapps en nieuwe controlemogelijkheden voor ouders. Eerder deze maand maakte het bedrijf al bekend de mogelijkheden voor ouders te willen uitbreiden, nadat twee grote aandeelhouders daarop hadden aangedrongen.

Interne verdeeldheid

Het bedrijf heeft de laatste tijd de nodige kritiek gehad, onder meer vanwege enkele security-problemen. Door nu de nadruk te leggen op het verbeteren van de betrouwbaarheid van het mobiele besturingssysteem zou Apple tegemoet willen komen aan zijn criticasters.

Intern bestaat er echter verdeeldheid of het nieuwe beleid daadwerkelijk tot een beter iOS leidt, meldt Axios. Daarnaast wijst de site erop dat klanten wel graag betalen voor nieuwe features, maar niet direct voor een veiliger systeem en betere betrouwbaarheid. 

De nieuwe Bright-app

Technieuws, gadgetreviews en opinie. Download de nieuwe Bright-app voor iOS of Android

Lees meer over:

Deel via