Facebook gaat meer lokaal nieuws tonen

Facebook gaat meer lokaal nieuws tonen

30 januari 2018 om 07:44
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

Er komt binnenkort meer nieuws uit je woonplaats voorbij op Facebook.

De bedoeling is dat er een apart onderdeel komt met lokaal nieuws. De rubriek heet 'Today In' en laat informatie uit je omgeving zien. De aanpassing wordt eerst getest in zes Amerikaanse steden, dat aantal wordt de komende maanden uitgebreid. Het is de bedoeling dat andere landen later dit jaar aan de beurt komen.

Facebook lijkt snel meerdere veranderingen door te willen voeren. Een paar weken geleden kondigde het bedrijf al aan dat berichten van vrienden prominenter in beeld gaan komen. De bedoeling is dat mensen meer op elkaar gaan reageren, in plaats van dat ze passief door een overzicht scrollen zonder er verder iets mee te doen.

Nepnieuws 

Facebook probeert op die manier betrouwbaar te worden. Het sociale platform krijgt veel kritiek over het verspreiden van nepnieuws. Het bedrijf noemt het reageren op vrienden 'betekenisvolle sociale interacties'. Het tonen van nieuws uit de omgeving past bij het streven om betrouwbaarder te worden. "Al ons werk om nepnieuws, misleidende informatie, clickbait, sensatiezoeken en nepaccounts tegen te gaan, geldt nog steeds", zegt het platform.

Like Bright op Facebook

Een kijkje bij het Facebook-kantoor in Amsterdam

Lees ook:

Facebook start charmeoffensief rond privacy

De nieuwe truc van Facebook om meer geld te verdienen

Zo kan Facebook weer leuk worden

Lees meer over:

Deel via