Nieuwe Windows-update doet Intel-misstap teniet

Nieuwe Windows-update doet Intel-misstap teniet

29 januari 2018 om 11:55
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04
  • Redactie Bright

Microsoft komt met een nieuwe Windows-update die ervoor moet zorgen dat pc's niet plots herstarten.

Intel waarschuwde vorige week dat de meest recente update in het debacle rond de chiplekken Spectre en Meltdown mankementen vertoonde. Hierdoor konden computers op willekeurige momenten opnieuw opstarten, met mogelijk dataverlies tot gevolg. Het advies van Intel is nu om voorlopig niet meer te updaten, in afwachting van een betere update.

Microsoft heeft nu een update uitgebracht van Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Deze update moet voorkomen dat computers opnieuw opstarten, ook al hebben ze de slechte Intel-update al uitgevoerd. Microsoft noemt dit een 'out of band update'-update, een noodmaatregel die niet kon wachten tot een reguliere update.

Helft van de chips sinds 2011

Volgens Intel is het onregelmatige herstarten van de computer vooral aanwezig bij de processoren in de populaire Broadwell- en Haswell-series. Ook geldt het risico voor de processoren in de reeksen Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake en Kaby Lake. Dit zijn meer dan helft van de processoren die sinds 2011 op de markt zijn gekomen, waardoor vele miljoenen computers zijn getroffen.

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android

Lees meer over:

Deel via