GoPro stopt met maken van drones

GoPro stopt met maken van drones

08-01-2018 18:36 Laatste update: 26-04-2018 14:35

GoPro trekt de stekker uit zijn Karma-drone. De fabrikant kon de concurrentie met DJI niet volhouden.

Cameramaker GoPro stapt uit de dronemarkt, zo maakte het maandag bekend. De Karma-drone kwam eind 2016 op de markt, maar werd na enkele weken alweer uit de handel gehaald vanwege technische problemen die de drones deden crashen. In het voorjaar van 2017 lanceerde GoPro de drone opnieuw. 

Maar de Karma kon zich niet meten met de grote concurrent in zijn categorie, de Mavic Pro van marktleider DJI. Volgens GoPro waren de winstmarges op de drone te klein. Ook zijn de regels voor het vliegen met drones te streng, stelt het bedrijf. Daardoor ziet GoPro te weinig toekomst in het produceren van drones.

'GoPro zet zichzelf te koop'

Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft GoPro zakenbank J.P. Morgan Chase ingehuurd om een koper te vinden. GoPro verkeert financieel al langer in zwaar weer, vanwege dalende verkopen van zijn actiecamera’s. Het bedrijf ontslaat nu ook bijna 300 mensen. Bovendien verlaagt GoPro de prijs van de recente Hero6 Black-actiecamera met 100 dollar.

DJI: nummer 1 drone-merk

Het grootste drone-merk, DJI, richt zich intussen steeds meer op drones voor bedrijven in plaats van consumenten. Onlangs bezochten we DJI in Shenzen:

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet deze week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.