© LG

LG toont eerste oprolbare 4K-scherm

LG toont eerste oprolbare 4K-scherm

08-01-2018 09:38 Laatste update: 26-04-2018 14:35

LG Display heeft een 65 inch tv-scherm ontwikkeld dat opgerold kan worden.

Voor flexibele schermen moet je al jaren bij LG zijn. Zo liet het vorig jaar nog een 18 inch OLED-scherm zien dat als een krant opgerold kon worden. Een jaar later heeft LG hetzelfde principe verpakt in een 65 inch scherm op UHD-kwaliteit, oftewel 4K.

Makkelijk opbergen

Volgens het Koreaanse bedrijf zitten consumenten te wachten oprolbare schermen, omdat 'het scherm opgerold en weggezet kan worden wanneer het niet in gebruik is'. Een opgerold scherm neemt minder plek in en kan daarom efficiënter opgeslagen worden. Met deze 'ongeëvenaarde draagbaarheid' zorgt deze vinding ervoor dat gebruikers 'kunnen genieten van heldere, hoge-resolutie content wanneer dan ook, waar dan ook', aldus LG.

Haalbaarheid

Vooralsnog valt er weinig te genieten voor consumenten: ondanks dat LG al jaren bezig is met flexibele schermen, is er nog steeds geen plan om ze ook daadwerkelijk op de markt te brengen. Voorlopig moet je dus nog steeds een krant kopen, wil je iets oprollen.

The Wall is Samsungs 'televisie van de toekomst'

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet deze week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.