iPhone X-gebruikers melden problemen met scherm en geluid

iPhone X-gebruikers melden problemen met scherm en geluid

13 november 2017 om 09:24
Laatste update: 26 april 2018 om 16:08

De duurste iPhone lijkt met enkele problemen te kampen. De luidspreker kraakt en er kan een opvallende groene lijn op het oled-scherm verschijnen.

Er zijn online verschillende problemen met de iPhone X gemeld. Op Reddit en Twitter schrijven iPhone X-bezitters dat de luidspreker van hun telefoon op een hoog volume begint te kraken. Het gaat met name om de speaker bovenin het toestel. De ernst en omvang van het probleem is niet bekend. Wel zijn er mensen die het gekraak ook ondervonden toen ze een nieuw exemplaar van Apple kregen. De meeste iPhone X-modellen ondervinden geen problemen.

Mogelijk gaat het om een softwarefout. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hadden ook een tijdje last van gekraak in audio. Dit werd na een tijdje door Apple verholpen via een software-update.

Groene lijn op het scherm

Naast geluidsproblemen ondervindt een klein deel van de iPhone X-bezitters ook last van een groene lijn in het display. De streep verschijnt ineens en het helpt in veel gevallen niet om het toestel te resetten of opnieuw te starten. De oorzaak hiervan is niet bekend, evenals het aantal gebruikers wat er last van heeft. De schade lijkt tot nu toe redelijk beperkt.

Daarnaast schreven we vorige week dat de iPhone X het zwaar heeft bij lagere temperaturen. Het touchscreen van de iPhone reageert dan slecht. De aanrakingen worden bij kou slecht geregistreerd. Soms helpt het om de telefoon te vergrendelen en daarna weer te openen. Apple belooft het euvel met een software-update te verhelpen.

Onze eerste indruk van de iPhone X:

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer video's

Lees meer over:

Deel via