Super Mario Odyssey snelst verkopende Mario-game ooit

Super Mario Odyssey snelst verkopende Mario-game ooit

02-11-2017 18:01 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Odyssey is zowel in de VS als in Europa de snelst verkopende Super Mario-game ooit.

Super Mario Odyssey verscheen afgelopen vrijdag en is inmiddels al ruim twee miljoen keer verkocht. Zowel in de VS als in Europa is het daarmee de snelst verkopende Super Mario-game ooit. In Europa was dat record tot nu toe voor Super Mario Galaxy 2, dat in 2010 voor de Wii verscheen.

Ook is Super Mario Odyssey de snelst verkopende Nintendo Switch-game. Die eer was tot nu toe voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Die game verscheen begin dit jaar gelijktijdig met de lancering van de Switch, en werd zowel in de VS als Europa de bestverkopende Zelda-game.

Record na record

De Nintendo Switch zelf was bij zijn lancering ook de snelst verkopende Nintendo-spelcomputer ooit. In totaal zijn er nu ruim 7,5 miljoen Switches verkocht. Nintendo hoopt nog dit jaar de 10 miljoen verkochte exemplaren te halen, en verwacht in maart ruim 16,5 miljoen Switches te hebben verkocht.

Het bedrijf is daarnaast ook zijn eigen concurrent als het gaat om de best beoordeelde game van het jaar. Nintendo wijst erop dat Super Mario Odyssey op review-vergelijkingssite Metacritic de hoogst beoordeelde game van de afgelopen drie jaar is. De enige andere titel die zo hoog scoorde? The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal