Face ID op de iPhone X uitgebreid getest

Face ID op de iPhone X uitgebreid getest

02-11-2017 18:01 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Merijn Doggen

Face ID, de nieuwe gezichtsherkenning van Apple, moet Touch ID doen vergeten. Maar kan je gezicht de vingerafdruk vervangen? We hebben het uitgebreid getest.

Omdat praktisch de hele voorkant van de iPhone X uit beeldscherm bestaat, was er geen plaats meer voor een vingerafdrukscanner. Waar andere fabrikanten kiezen voor zo'n scanner aan de achterkant, gooit Apple het over een andere boeg. Je gezicht moet je vingerafdruk vervangen. 

Apple ontwikkelde daarvoor Face ID, een geavanceerd systeem dat ervoor moet zorgen dat je gezicht in milliseconden wordt herkend door middel van infra-roodlicht, sensoren en camera's. Face ID is volgens Apple veiliger dan Touch ID, maar is het net zo handig in gebruik? Herkent de iPhone X je nog steeds als je een wintermuts op hebt, of een zonnebril? En kan je Face ID gebruiken op verkleedfeestjes? Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande testte het in deze video: 

 

Dinsdagavond gaven we een eerste impressie van de iPhone X in een livestream op Facebook, die hier is terug te kijken:

Levertijd: 5 tot 6 weken

De iPhone X wordt vanaf vrijdag 3 november geleverd aan de eerste klanten. Maar de levertijd liep op de eerste dag dat het toestel te pre-orderen was al snel op tot 5 aà 6 weken. De iPhone X kost in Nederland 1159 euro (64GB) of 1329 euro (256 GB). Er is keuze uit twee kleuren: zilver en spacegrijs.  

Volg ons op YouTube en  op Facebook voor meer over de iPhone X de komende dagen.