Ikea-app die meubels virtueel in je kamer zet nu beschikbaar

Ikea-app die meubels virtueel in je kamer zet nu beschikbaar

27-09-2017 13:22 Laatste update: 26-04-2018 17:41

tonie

Hoe staat die bank of stoel? Ikea heeft zijn nieuwe iOS-app waarmee je virtuele meubels in je interieur bekijkt vandaag in Nederland uitgebracht.

De nieuwe Ikea-app Place toont producten in het camerabeeld van je iPhone, op de juiste schaal. Het is een van de eerste apps die gebruikmaakt van Apples nieuwe ARKit-systeem voor augmented reality. De app scant eerst de vloer en toont daarna door jouw gekozen producten op ware schaal in de omgeving. Volgens Ikea kunnen consumenten zo 'ervaren, experimenteren en delen hoe producten bij hen thuis staan, voordat ze overgaan tot een aankoopbesluit'.

De Ikea Place-app kwam vorige week in de eerste landen al beschikbaar, maar vanochtend volgde de introductie in Nederland. De app is volgens Ikea ontwikkeld in samenwerking met Apple. Er zijn een kleine tweeduizend Ikea-producten beschikbaar in de app.

De nieuwe Apple-software ARKit in iOS11 zorgt er voor dat de ruimte om je heen via de normale camera van je iPhone accuraat in 3D in kaart wordt gebracht. Ook kan ARKit rekening houden met lichtbronnen, waardoor 3d-objecten een dynamische en realistische schaduw krijgen. ARKit werkt met de nieuwe iPhone X en iPhone 8, en de eerdere iPhone 7, 6S en SE.

 

Lees ook: Apple loopt ineens voorop met augmented reality


Bright Day: het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Ga voor meer info en tickets naar day.bright.nl.


Volg de updates over Bright Day via Facebook

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s