1,6 miljoen diamanten geregistreerd in blockchain

1,6 miljoen diamanten geregistreerd in blockchain
19 september om 06:11
Laatste update: 26 april om 17:41

Een Londens bedrijf heeft meer dan 1,6 miljoen diamanten geregistreerd in een blockchain. Gebruik van de blockchain moet vervalsingen en de verkoop van bloeddiamanten tegengaan.

Het Londense Everledger legt van elke geregistreerde diamant een flink aantal kenmerken vast, waaronder de kleur en het aantal karaat. “We maken een digitale tweeling van het voorwerp in de blockchain”, vertelt Everledger-CEO Leanne Kemp aan Forbes.

De diamant-blockchain kan het papieren certificatieproces vervangen dat nu onder meer wordt gebruikt door handelaren. Op termijn moeten ook consumenten er gebruik van kunnen maken. Zo zou je in de toekomst met je smartphone meer informatie kunnen inwinnen over een diamant die je bij de juwelier ziet liggen.

Bloeddiamanten

Het goed en betrouwbaar opslaan van informatie van diamanten is onder meer nodig om diefstal van diamanten te voorkomen en om de verkoop van vervalsingen en bloeddiamanten tegen te gaan.

Volgens recent onderzoek van Global Witness neemt de verkoop van bloeddiamanten, onder meer afkomstig uit de Centraal Afrikaanse Republiek, weer toe. Dergelijke diamanten, waarvan de opbrengsten in de zakken van dubieuze krijgsheren belanden, worden onder meer te koop aangeboden via sociale netwerken zoals Facebook.

Lees meer over blockchain:

Microsoft wil de blockchain sneller maken

Voedselsector stort zich op blockchain

Ernst & Young: blockchain is ideaal voor autodelen

Pooiers opgespoord met behulp van blockchain-analyse

Lees meer over:

Deel via