5 auto's van de toekomst op de autobeurs in Frankfurt

5 auto's van de toekomst op de autobeurs in Frankfurt

13-09-2017 15:17 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Automerken tonen deze week in Frankfurt wat ze van de toekomst verwachten. Eén ding is zeker: de toekomst is elektrisch. Dit waren de vijf meest opvallende conceptcars.

1. Honda Urban EV

​Honda komt met een bijzonder fraai elektrisch autootje op de proppen: de Urban EV. Het beste nieuws is niet dat Honda blijkbaar hele fraaie auto's kan ontwerpen, maar dat deze over 2 jaar al te koop is. Het karretje doet denken aan de kleine Honda's uit de jaren '70 en '80. 

2. Audi Aicon

Audi zet met de Aicon een auto op de beurs zonder stuur en zonder pedalen. De liefhebbers zullen gruwelen, de pragmaticus kan niet wachten tot hij zijn krant achter het stuur kan lezen. De Aicon lijkt nog wel verdacht veel op een auto van buiten, van binnen is het een high-tech huishouden. 

3. Jaguar Future Type Concept

Jaguar gooit het over een iets andere boeg. De Future Type Concept heeft een uitneembaar stuur dat ook dienst doet als afstandsbediening om de auto naar je toe te laten komen. Uiteraard kan hij dat net als de Audi volledig autonoom. De Future Type is een driezitter met twee stoelen voorin en een achterin. 

4. Mercedes GLC Fuel Cell

Mercedes heeft een bijzondere hybride gebouwd. Een elektrische auto met een kleine accu en een waterstofcel. Op de accu kun je 50 kilometer rijden, op de waterstofcel 385. De accu laad je in 90 minuten. Waterstof heb je in drie minuten bijgetankt. 

5. Renault Symbioz

De Symbioz is een elektrische conceptcar met een prachtig lounge interieur. Het merk dat met de Espace de eerste woonkamer op wielen introduceerde, suggereert dat je de Symbioz ook in je huis kunt parkeren als extra kamer. Ik weet niet hoeveel mensen hun schuifpui verruilen voor een garagedeur, maar voor velen zullen dit wel de mooiste meubels in huis zijn. 

Kijk ook: BMW toont nieuwe elektrische conceptcar