Nieuwe iPhone 8's hebben nog homeknop en lcd-scherm

Nieuwe iPhone 8's hebben nog homeknop en lcd-scherm

12-09-2017 19:00 Laatste update: 26-04-2018 17:41

De iPhone 8 en 8 Plus heeft 4,7 inch en 5,5 inch lcd-schermen en de vertrouwde homeknop, die niet meer in de iPhone X zit.

De nieuwe iPhone 8's hebben nog wel lcd-schermen en de homeknop met Touch ID. Die knop met vingerafdrukherkenning is in de nieuwe iPhone X (met oled-scherm) verdwenen. De iPhone 8's hebben dezelfde nieuwe A11-chip als de iPhone X, die is 30 procent sneller dan de voorganger. De A11-chip is ook de helft zuiniger dan de chip uit de iPhone 7.

De iPhone 8 heeft een 12 megapixel camera met nieuwe sensoren. De grote iPhone 8 Plus heeft een dubbele camera, de iPhone 8 heeft nog een enkele camera. De frontcamera's maken 7 megapixel foto's. De vernieuwde camera's bieden ook nieuwe functies op het gebied van augmented reality, waarvoor de camera's zijn gekalibreerd met de verbeterde sensoren die bewegingen waarnemen. 

De iPhone 8 heeft een glazen achterkant, maar het ontwerp lijkt verder erg op dat van de iPhone 7. De nieuwe iPhones krijgen ook ondersteuning voor draadloos opladen. Dit werkt met een inductielader met de bekende Qi-standaard, waar ook al sommige Android-toestellen draadloos mee zijn op te laden. 

De iPhone 8's komen beschikbaar in zilver, spacegrijs en goud, met keuze voor 32, 128 en 256 GB opslaggeheugen. De iPhones 8's zijn vanaf 15 september te pre-orderen en liggen op 22 september in de winkels. De iPhone 8 kost 809 euro, de iPhone 8 Plus kost 919 euro. 

iPhone X 

Apple kondigde vanavond ook de iPhone X met een oled-scherm en zonder homeknop aan. Dit toestel kost vanaf 1159 euro. Bekijk onze live-stream van de hands-on met de nieuwe iPhones.  


Disclaimer: Onze reis- en verblijfkosten zijn betaald door Apple. Apple heeft echter geen enkele invloed op de vorm en inhoud van onze artikelen en video's.