Disney-films kunnen in Nederland op Netflix blijven

Disney-films kunnen in Nederland op Netflix blijven

09-08-2017 09:21 Laatste update: 26-04-2018 18:43

Tonie van Ringelestijn

Disney stopt in de VS in 2019 met het aanbieden van nieuwe films en series op Netflix. Maar in Nederland hoeft er niet veel te veranderen.

Vanaf volgend jaar introduceert Disney twee eigen streamingdiensten op de Amerikaanse markt, voor familiefilms en voor de sportzender ESPN. Op ESPN zijn jaarlijks 10.000 sportwedstrijden te zien, zoals voetbal, honkbal, tennis en ijshockey. Dat maakte Disney dinsdagavond bekend.

De animatiefilms van Disney en Pixar zullen vanaf 2019 via de streamingdienst te zien zijn, althans in Amerika. Het gaat dan onder meer om Toy Story 4 en het vervolg op Frozen. Disney gaat ook extra investeren in exclusieve films, series en korte programma's voor de streamingdienst, net zoals Netflix dat doet met zijn Originals-series.

De nieuwe Disney-strategie is gericht op de VS, waardoor Disney in andere landen wel zijn films en series kan blijven licenseren aan Netflix. Zo is de Disney-film Frozen momenteel wel in Nederland maar niet in de VS beschikbaar op de populaire videodienst. "Dit heeft geen gevolgen voor de Disney-films waarover we in andere markten dan de VS overeenkomsten hebben", laat Netflix in een reactie aan Bright weten. "We blijven zaken doen met Disney op allerlei gebieden, waaronder rond Marvel TV."

Netflix onderhandelt continu met Disney over de rechten om bepaalde films en series voor bepaalde periodes aan zijn abonnees aan te kunnen bieden. De film Frozen is al meermaals uit het Nederlandse Netflix-aanbod verdwenen, om later weer terug te keren, vertelde Netflix onlangs aan Bright.  

In Bright TV gingen we onlangs op bezoek bij 3FM-dj Michiel Veenstra, misschien wel de grootste Disney-fan van Nederland:


Lees ook:

Nieuwe VR-attractie Star Wars bij Disney-parken

Disney geeft sneak peek van Star Wars Land