'Amazon werkt aan eigen chatdienst Anytime'

'Amazon werkt aan eigen chatdienst Anytime'

17-07-2017 08:36 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Amazon zou volgens geruchten binnenkort een chatdienst met een belfunctie lanceren.

AFTV News zegt dat Amazon met de dienst Anytime de concurrentie wil aangaan met Facebook Messenger, iMessage en Google Allo. In een enquête aan klanten heeft Amazon gevraagd wat ze de belangrijkste features zouden vinden in een nieuwe chatdienst. AFTV News ontving screenshots van Amazon-klanten die aan de enquête deelnamen en die er op duiden dat de dienst al in een vergevorderd stadium is.

De nadruk zou liggen op chatten en bellen in audio en video, maar ook delen van foto's met @verwijzingen en speciale effecten en maskers voor video's lijken mogelijk te worden. Anytime zou ook gamen, het luisteren naar muziek en andere gezamenlijke bezigheden in groepen ondersteunen. Gebruikers zouden bereikbaar zijn zonder dat ze een telefoonnummer nodig hebben. Anytime zou genoeg hebben aan een naam.

Alle chats zouden worden versleuteld. Dat is extra belangrijk omdat Anytime ook Amazons belangrijkste business, shoppen, zal ondersteunen. De dienst zou zowel op het web als met apps voor iOS en Android werken.

Al bellen via slimme speakers

Amazon introduceerde onlangs al een belfunctie voor zijn slimme speakers met de Alexa-assistent. Het bedrijf introduceerde ook de Echo Show, een slimme speaker met een beeldschermpje voor videobellen. Anytime zou hier een logisch vervolg op zijn. 

Eerder dit jaar testten we een van Amazons slimme speakers:


Abonneer je op ons YouTube-kanaal

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s