Onderzoek naar Baidu-CEO die in zelfrijdende auto de weg op ging

Onderzoek naar Baidu-CEO die in zelfrijdende auto de weg op ging

06-07-2017 09:55 Laatste update: 26-04-2018 19:45

De Chinese politie is een onderzoek gestart naar zoekgigant Baidu, nadat de ceo van het bedrijf in een zelfrijdende auto de openbare weg op ging.

Net als zijn Amerikaanse evenknie Google werkt ook Baidu aan zelfrijdende auto’s. Baidu-ceo Robin Li demonstreerde woensdag hoe ver zijn bedrijf al met die auto’s is gevorderd. Dat deed hij door tijdens een conferentie een live videogesprek te doen vanaf de passagiersstoel van een zelfrijdende Baidu-auto, terwijl die op de openbare weg van Beijing reed, meldt persbureau Reuters.

“De politie steunt technologie en innovatie op het gebied van autonoom rijden, maar dat moet wel legaal, veilig en wetenschappelijk gebeuren”, zegt de verkeerspolitie van Beijing in een reactie op het onderzoek. Als Baidu de wet heeft overtreden, zal het daarvoor volgens de politie worden gestraft.


Samenwerking met TomTom

De aanpak van zelfrijdende auto’s van Baidu lijkt op die van Google, al is Baidu in tegenstelling tot Google nog wel van plan een eigen zelfrijdende auto te ontwikkelen. Google schrapte plannen voor een eigen mini-auto onlangs, en lijkt zich meer te richten op het samenwerken met bestaande automakers.

Hoewel Baidu zijn auto zelf wil maken, werkt ook het Chinese bedrijf met veel anderen samen. Woensdag werd bekend dat Baidu een samenwerking met TomTom aangaat. Het Nederlandse bedrijf gaat de hd-kaarten ontwikkelen waarmee de zelfrijdende auto’s van Baidu hun route zullen plannen. Baidu wil volgend jaar al een zelfrijdende auto uitbrengen, die in 2021 in massaproductie moet zijn.

Meer over zelfrijdende auto's

Hoe houden we de zelfrijdende auto in bedwang?

Slimme joystick voor zelfrijdende auto's