Tesla brengt gratis supercharging terug

Tesla brengt gratis supercharging terug

22-05-2017 09:38 Laatste update: 26-04-2018 20:47

Tesla besloot na jaren gratis onbeperkt supercharging dat nieuwe eigenaren nog maar een klein deel gratis mochten snelladen. Dat besluit heeft Tesla nu weer teruggedraaid.

Eén van de beste voordelen voor de Tesla-rijder was altijd het gratis laden bij Tesla's supersnelle superchargers. Een aantal jaren bouwde Tesla aan het netwerk en gaf de early-adopters werkelijk dat voordeel. Maar zoals verwacht moest er op een gegeven moment toch echt verdiend worden aan die investering. Nieuwe Tesla-eigenaren kregen te horen dat ze moesten gaan betalen voor het superchargen na de eerste 400kwh.

Maar geheel onverwacht draait Tesla na een paar maanden die beslissing nu alweer terug. Volgens Tesla was het gratis ongelimiteerd snelladen één van de redenen waarom bestaande eigenaren zulke goede ambassadeurs waren. Voorlopig is voor Model S- en X-eigenaren het snelladen dus weer gratis. Bovendien kunnen eigenaren vijf nieuwe Tesla-bezitters ook gratis snelladen aanbieden. Interessant voor wie een Model 3 in bestelling heeft staan. De verandering die wel geïmplementeerd blijft: de meerkosten voor het bezet houden van een laadpaal als de auto al vol is. Dat kost €21,50 per uur.


Lees ook: Waarom blijft de echte Tesla-killer?