Eerste indruk Surface Laptop: rivaal voor MacBook Air

Eerste indruk Surface Laptop: rivaal voor MacBook Air

03-05-2017 17:17 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Merijn probeerde in New York de nieuwe Surface Laptop, waarmee Microsoft de aanval op de MacBook opent.

Microsoft heeft zijn nieuwe Surface Laptop gepresenteerd: een dunne, lichte laptop die de concurrentie met Apples MacBook en MacBook Air moet aangaan. De Surface Laptop is volgens Microsoft 50 procent sneller dan de Macbook Air. Ook is hij iets dunner en lichter. De nieuwe Microsoft-laptop heeft ook een langere accuduur: 14,5 uur.

De Surface Laptop werkt met het nieuwe Windows 10 S, dat zuiniger en veiliger moet zijn. Deze versie draait alleen apps uit de officiële Windows-appstore. Gebruikers kunnen als ze dat willen wel gratis upgraden naar het volledige Windows 10 Pro. Bij andere apparaten met Windows 10 S kost zo'n upgrade 49 dollar.

De nieuwe laptop heeft een 13,5 inch touchscreen met 3,4 miljoen pixels. Het scherm ondersteunt ook de Surface Pen. De laptop gebruikt de nieuwe Core i5- en i7-chips van Intel. Rond het toetsenbord en de trackpad is de behuizing voorzien van een soort vilt, dat zacht aanvoelt. De speakers zitten onder het toetsenbord, waardoor er voor de luidspreker geen openingen in de behuizing nodig zijn.

Nederlandse prijzen

De Surface Laptop is vanaf medio juni in Nederland verkrijgbaar in de kleur zilver. De drie andere kleuren (bordeauxrood, kobaltblauw en goud) zijn voorlopig nog niet in ons land beschikbaar. Het goedkoopste model kost 1149 euro en biedt een Core i5-chip, 4 GB RAM en 128 GB opslag.

Het duurste model met i7-chip, 16GB RAM en 512 GB opslag heeft een prijskaartje van 2499 euro. De i5-versies zijn volgens Microsoft Nederland vanaf 15 juni beschikbaar, de i7-versies pas vanaf 18 augustus. 


Volg Bright op YouTube en Facebook