Arrestatie om verspreiden seksvideo Patricia Paay

Arrestatie om verspreiden seksvideo Patricia Paay

16 maart 2017 om 16:29
Laatste update: 26 april 2018 om 22:51

De politie van Noord-Holland heeft een 39-jarige man uit Beverwijk aangehouden in de seksvideozaak van Patricia Paay.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan RTL Boulevard. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het online zetten van de beruchte beelden. De Beverwijker werd vanmorgen van zijn bed gelicht. De politie heeft bij onderzoek in zijn huis diverse spullen in beslag genomen, waaronder computers en telefoons, in de hoop uiteindelijk de bron van de video’s te kunnen achterhalen. “Deze spullen zijn nu in handen van onze digitale experts voor onderzoek”, aldus de woordvoerder.

Computervredebreuk 

De man, die achter het Twitter-account schuil zou gaan waarop de seksvideo’s van Patricia Paay online verschenen, wordt verdacht van computervredebreuk, smaad en belediging. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in de zaak.

Nadat de beelden via het Twitter-account op het net waren beland, plaatste GeenStijl de beelden. Een paar uur later haalde de weblog die beelden weer weg, maar het leed was al geschied. Paay deed meteen aangifte. Het plaatsen van de video’s is strafbaar.

Ex-zakenpartner en buurman

De polderdiva werd al een poosje met de video’s gechanteerd. Aan tafel bij Eva Jinek vertelde ze dat dit het ergste is wat ze ooit heeft meegemaakt en dat ze vermoedt dat haar buurman en tevens ex-zakenpartner achter de verspreiding zit. Deze Maarten Oostvogel, met wie Paay een zakelijk conflict heeft, ontkent elke betrokkenheid.

Paay reageert blij te zijn met het nieuws van de arrestatie. “Dit is heel goed nieuws. Eerlijk gezegd snakte ik wel naar zo'n bericht. Hopelijk krijgen we nu eens antwoord op de vraag wie hier achter zit.”

Lees meer over:

Deel via