iPhone 8 gaat mogelijk iPhone Edition heten en later verschijnen

iPhone 8 gaat mogelijk iPhone Edition heten en later verschijnen

08-03-2017 08:21 Laatste update: 26-04-2018 22:51

De iPhone Edition zou niet samen met de iPhone 7S en iPhone 7S Plus in september lanceren, maar later volgen.

Apple heeft dit jaar volgens geruchten drie nieuwe iPhones op de planning staan. Zo moeten er geüpdatete versies komen van de huidige toplijn. Dat worden waarschijnlijk de iPhone 7S (4,7-inch) en de iPhone 7S Plus (5,5-inch). Zij zullen uiterlijk niet veel van hun voorganger verschillen, maar het derde toestel is mogelijk helemaal vernieuwd. Deze iPhone krijgt naar verluidt een glazen design met een OLED-scherm dat doorloopt over de schermranden met Touch ID achter het display.

De naam van die telefoon zou iPhone 8 of iPhone X kunnen zijn, maar de Japanse website Mac Otakara komt met een derde suggestie: iPhone Edition. Het woordje 'Edition' wijst in dit geval op een duurder high-end model. Het werd eerder voor de Apple Watch Edition gebruikt, de gouden versie van de Apple Watch die liefst 11.000 euro kostte.

Meerdere prototypes

Mac Otakara stelt dat Apple op dit moment meerdere prototypes van de nieuwe iPhone test. Het bedrijf zou experimenteren met verschillende materialen en schermtechnieken. Sommige toestellen gebruiken LCD, anderen AMOLED. De materialen moeten in massaproductie te maken zijn, eerder kwam een bericht naar buiten dat Samsung de OLED-schermen gaat produceren voor Apple. Over de schermgrootte bestaat onduidelijkheid, Mac Otakara spreekt van 5-inch, andere publicaties houden 5,8-inch aan.