Samsung krijgt patent toegewezen voor opvouwbare smartphone

Samsung krijgt patent toegewezen voor opvouwbare smartphone

09-01-2017 09:50 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Gaat het dit jaar eindelijk gebeuren met de opvouwbare smartphone van Samsung? Het bedrijf werkt al jaren aan zo'n toestel.

We hebben al vaker geschreven over de plannen van Samsung om een telefoon te maken die je dubbel kunt vouwen. Nu heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant nieuwe patenten toegewezen gekregen voor die techniek. De telefoon zou aan de voor- en achterkant een scherm hebben en is als een boek open te vouwen, zodat één groot display ontstaat.

Eind vorig jaar schreven we voor het laatst over een vouwbare telefoon van Samsung. Het ging toen over een octrooiaanvraag die toonde hoe zo'n toestel eruit moest komen te zien. In plaatjes van die variant vouwt het scherm echter niet horizontaal, maar verticaal open, zoals een ouderwets klaptoestel.

De opvouwbare smartphone van Samsung is waarschijnlijk de Galaxy X. Over dit geheimzinnige model gaan al langer geruchten, maar in het derde of vierde kwartaal van 2017 zou hij eindelijk het licht zien. De telefoon zou naast een opvouwbaar scherm ook een 4K-resolutie krijgen.

Ondanks het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7 wist Samsung het afgelopen kwartaal 50 procent meer winst te boeken.