Apple-oprichter Wozniak is tegen schrappen koptelefoonpoort in iPhone 7

Apple-oprichter Wozniak is tegen schrappen koptelefoonpoort in iPhone 7

24-08-2016 10:47 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Apple-oprichter Steve Wozniak zou het een vergissing vinden als Apple de 3,5mm-koptelefoonpoort uit de volgende iPhone haalt.

Volgens meerdere media is Apple van plan om de traditionele mini-jack in de volgende iPhone weg te laten. Het leidt tot veel discussie, omdat er dan een adapter nodig is voor het aansluiten van alle bestaande koptelefoons met een 3,5mm-aansluiting. Apple zou de ingang willen weglaten, omdat het draadloos via Bluetooth luisteren als de toekomst zou zien.

Apple-oprichter Steve Wozniak zei dinsdag bij een bezoek aan Australië dat hij dit geen goed idee vindt. De mede-oprichter van Apple is niet te spreken over de audiokwaliteit via Bluetooth. Wozniak zegt dat hij desnoods een adapter zal gebruiken om toch zijn huidig koptelefoon te kunnen gebruiken.

'Apple had ook beter USB-C kunnen kiezen'

Volgens Wozniak had Apple in plaats van de eigen Lightning-aansluiting ook beter voor een USB-C-oplossing kunnen kiezen. Veel andere smartphonefabrikanten stappen ook over op USB-C, wat 'één poort voor alles' aan het worden is. Wozniak gebruikt zelf onder meer de Android-smartphone Nexus 5X, die over een USB-C-aansluiting beschikt. De 66-jarige Wozniak staat overigens tot op de dag van vandaag op de loonlijst van Apple, maar hij heeft geen invloed op de gang van zaken bij het bedrijf.

In ons webmagazine Bright Ideas schreef redacteur Floris Poort onlangs over de koptelefoonkwestie: De mini-jack is dood en dat maakt niks uit