'Pokémon Go veroorzaakt run op powerbanks'

'Pokémon Go veroorzaakt run op powerbanks'

12-07-2016 16:52 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Winkels en webshops zien de verkoop van mobiele opladers stijgen, doordat Pokémon Go-spelers zo lang mogelijk willen blijven spelen.

Volgens Mediamarkt, Bol.com en Coolblue stijgt de verkoop van powerbanks de afgelopen dagen explosief als gevolg van de hype rondom Pokémon Go. De populaire game, waarin spelers in de 'echte wereld' op pad gaan om fictieve schepsels te vangen, is officieel nog niet verschenen in Nederland. Met een omweg is het echter wel mogelijk om hem op je iPhone of Android-toestel te krijgen. 

Tijdens het spelen wordt onder meer gebruikgemaakt van de gps en camera van je toestel, wat ervoor zorgt dat de accu aanzienlijk sneller leegloopt. Een powerbank is dan een handige oplossing om je smartphone altijd en overal op te laden, ook als er geen stopcontact in de buurt is. Mediamarkt meldt 'een stijging van 170 procent' in de verkoop van powerbanks, terwijl Bol.com dubbel zoveel accu's verkocht sinds de lancering van Pokémon Go eind vorige week.

De grote webwinkel Coolblue meldt aan Bright een verkoopstijging van 62 procent vergeleken met dezelfde week vorig jaar.

De prijs van een powerbank is afhankelijk van de accu-capaciteit. Ze zijn er vanaf 15 euro. Om bijvoorbeeld de iPhone 6S twee keer op te laden, heb je een model met minimaal 3500 mAh nodig. Wil je tijdens het spelen langer met je accu doen, dan kun je er ook voor kiezen om de energiebesparende modus in te schakelen, het scherm te dimmen of Google Maps-kaarten te downloaden naar je toestel (Via 'Instellingen > Offline gebieden').

Lees ook: Geen paniek, ontwikkelaar Pokémon Go leest je emails niet