Apple Watch-apps een stuk sneller in WatchOS 3

Apple Watch-apps een stuk sneller in WatchOS 3

13-06-2016 17:19 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Apple voert allerlei verbeteringen in de software van de Apple Watch door.

Met het nieuwe WatchOS 3 werken de apps op de Apple Watch sneller door de nieuwe functie Instant Launch. Ze blijven in het geheugen en kunnen op de achtergrond verversen. Volgens Apple starten apps op het horloge straks zeven keer sneller op. De gratis update komt dit najaar naar alle Watch-gebruikers.

De user-interface is aangepakt. Zo wordt het makkelijker om toegang te krijgen tot apps en informatie. Schrijven kan straks met de nieuwe toetsenbordapp Scribble door letters te schrijven met je vinger op het Apple Watch-schermpje. De nieuwe interface bevat ook Control Center, die je oproept met een swipe vanaf de onderkant van het scherm. Gebruikers kunnen met apps op het horloge betalingen doen met Apple Pay.

Nieuw is ook de SOS-functie waarmee je met één druk op de Apple Watch de hulpdiensten kunt bellen. De horloge geeft je dan locatie door en seint ook vrienden in. De Apple Watch krijgt verder een nieuwe activiteitenapp, waarmee je makkelijker fitness-data kan delen met vrienden en familie. Ook komt er een nieuwe app waarmee gebruikers ademhalingsoefeningen kunnen doen.

Meer Apple-aankondigingen vanavond:

Dit is er nieuw in iOS 10

Apple hernoemt OS X tot macOS en voegt Siri toe